Голова Уманської РДА Євгеній Данченко взяв участь у сесії Паланської ОТГ

Дата: 16.05.2018 11:37
Кількість переглядів: 943

15 травня в Берестівецькому будинку культури відбулася 11 позачергова сесія VII скликання Паланської сільської ради об’єднаної територіальної громади.

Розпочалося засідання з оголошення головою Паланської територіальної сільської виборчої комісії А. Порощук результатів перших виборів сільських старост та визнання їх повноважень.

29 квітня 2018 року відбулися перші місцеві вибори старост сіл Паланської сільської об’єднаної територіальної громади. За результатами виборів старостами обрано: с. Берестівець – Панасюк Галина Григорівна, с. Городецьке – Вишнівська Валентина Василівна, с. Громи – Ковальчук Олександр Васильович, с. Кочержинці – Завєруха Олександр Миколайович, с. Кочубіївка – Долгова Галина Олександрівна, с. Максимівка – Важинський Станіслав Васильович, с. Томашівка – Нєздраєва Оксана Петрівна.

Старости урочисто прийняли присяги на вірність громаді та народу України, а сільський голова с. Паланка Петро Кучеренко разом зі своїм заступником Анатолієм Шевчуком виконали почесну місію вручення «новообранцям» регаліїв влади – положень, гербових номерних печаток та штампів.

Із значимою подією новопризначених старост сіл привітав голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко. «Це нова віха у нашому місцевому самоврядуванні, що є передумовою світлого прогресивного майбутнього», – відмітив Євгеній Михайлович.

Після урочистої частини сесії перейшли до офіційної, на якій було розглянуто ряд питань: про внесення змін до рішення сільської ради «Про утворення виконавчого комітету ради, визначення його чисельності та затвердження персонального складу»; про внесення змін до складу постійних комісій Паланської сільської ради; про гербові номерні печатки та штампи старост сіл Паланської сільської ради; про затвердження положення про відділи виконавчого комітету Паланської сільської ради; про розподіл обов’язків між сільським головою, заступником сільського голови та секретарем сільської ради; про організацію цивільного захисту, про програму профілактики злочинності на території Паланської сільської об’єднаної територіальної громади на 2018-2022 роки; про внесення змін до рішення Паланської сільської ради «Про бюджет об’єднаної територіальної громади на 2018 рік»; про внесення змін до Комплексної програми «Турбота» на 2018 рік; про затвердження проектів детального плану територій; про надання дозволів на розроблення технічної документації із землеустрою; про затвердження технічної документації із землеустрою та ряд інших.

У ході сесії також було розглянуто звернення від Уманської центральної районної лікарні та завідуючої терапевтичним відділенням О. Власюк до депутатів територіальної громади щодо сприяння у виділенні коштів для облаштування приміщення під ангіограф у районній лікарні. Окрім того, заслухано інформацію головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександра Новаківського щодо ходу реформи первинної медицини в районі.

Після розгляду всіх питань Євгеній Данченко звернувся до депутатів сільської ради, зазначивши, що Паланська ОТГ задає приклад іншим населеним пунктам у процесі децентралізації. Об'єднання територіальних громад – основна реформа в нашій країні, ініційована Президентом Петром Порошенком, і за нею – майбутнє. Очільник району відмітив, що у Паланської ОТГ є бачення вирішення проблемних питань, і, водночас, націленість на стратегію розвитку Уманського району, адже громада являється його невід’ємною частиною. Поряд з цим, Євгеній Михайлович наголосив на тому, що співпраця громади з районом має посилюватися, адже актуальною наразі є не лише реформа децентралізації, а й реформа освітньої та медичної галузей.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь