На Черкащині затвердили доопрацьований перспективний план формування ОТГ

Дата: 23.11.2018 11:37
Кількість переглядів: 770

Черкаська обласна рада прийняла перспективний план формування територій громад Черкаської області у новій редакції. Він покриває всю територію області, інформують у Департаменті регіонального розвитку облдержадміністрації.

Фото без описуПрийнятий перспективний план був широко обговорений. Його ухваленню передували 24 засідання експертної групи з доопрацювання перспективного плану за участі депутатів обласної ради, представників районів, територіальних громад та інших зацікавлених сторін, селекторні наради, виїзди до територіальних громад, участь у проведенні громадських обговорень. Як результат – прийнятий сесією обласної ради перспективний план, який передбачає утворення 80 ОТГ.

– Це – результат тривалої роботи усіх зацікавлених сторін, – каже заступник очільника області Ярослав Березань. – Вдячний кожному, хто долучився до цієї роботи. Звісно, напрацьований документ – не догма. Це передовсім бачення ефективного територіального устрою. Прийняття цього документу остаточно вирішить питання долі наших громад. Саме прийняття перспективного плану депутатами обласної ради та визнання спроможними ОТГ на рівні Кабміну є основними вимогами для переходу громад на міжбюджетні відносини з державою.

Нагадаємо, на Черкащині утворено 26 ОТГ, які перебувають на прямих міжбюджетних відносинах з державним бюджетом. У 27 ОТГ 23 грудня 2018 року відбудуться перші вибори депутатів та голів. Ще 2 ОТГ отримали висновки ОДА, також надано 8 висновків ОДА щодо приєднання.

Прес-служба Черкаської обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь