Легальні доходи – основа стабільного майбутнього

Дата: 25.09.2017 16:27
Кількість переглядів: 810

Фото без описуЗаробітна плата – одна з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, підприємців та держави і безпосередньо впливає на рівень життя населення.

Те, що відносини між роботодавцями та найманими працівниками нерідко не відповідають нормам чинного законодавства, а заробітна плата здіснюється "у конвертах", або у розмірах менших за мінімальну заробітну плату, –не є секретом для більшості громадян.

Влаштуватися на роботу без укладання трудового договору – на сьогодні можна без проблем. Але, через таку зайнятість, яку практикують в основному підприємці, соціально незахищеними залишаються, в першу чергу, наймані працівники. Ненормований робочий день, відсутність оплати лікарняного та відпустки, залежність розміру заробітної плати виключно від роботодавця, відсутність записів у трудовій книжці та несплата внесків до Пенсійного фонду України – це неповний перелік порушень вимог трудового законодавства роботодавцями, які нехтують своїми обов’язками щодо офіційного оформлення своїх робітників. Оплата роботи в надурочний час, у святкові та вихідні дні, взагалі не проводиться. В результаті, перебування робітника в такому статусі негативно впливає на рівень його пенсійного забезпечення в майбутньому та соціальні гарантії сьогодні.

З 1 січня 2004 року для обчислення розміру пенсії враховується страховий стаж, тобто період, протягом якого особа підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, та за який щомісяця сплачені страхові внески, в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Страховий стаж обчислюється в місяцях, і той місяць (чи місяці), за який внески до Пенсійного фонду не сплачені, не включається до страхового стажу.

Але, на жаль, багато хто з громадян ще не зовсім усвідомлює, що кожен має відповідати за своє майбутнє перед самим собою та платити внески в тому обсязі, що гарантують бажаний розмір пенсії, адже все, що "ховається в кишені" на розмір пенсії ніколи не вплине.

Крім того, несплата внесків не дає можливості зарахувати період трудової діяльності до страхового стажу і, як наслідок, громадяни мають пенсію, яка не відповідає їх сподіванням. Тому, дуже важливо, щоб всі зрозуміли, що платити внески необхідно, бо це не лише кошти, з яких виплачують пенсії, а головне – соціальний захист кожної людини.

Кожен повинен задати собі запитання: яку пенсію я хочу отримувати в майбутньому? Сьогодні я молодий, здоровий, заробляю, але потім я вийду на пенсію, або захворію, яку я пенсію буду отримувати?!

Лише за умови офіційного працевлаштування, високого рівня заробітної плати, з якої сплачено внески, та достатнього страхового стажу, Ви матимете гідну пенсію.

За інформацією Уманського об'єднаного управління Пенсійного фонду України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь