Заробітна плата та стан її виплати на підприємствах Уманського району в січні-вересні 2017 року

Дата: 13.12.2017 11:42
Кількість переглядів: 781

Фото без описуОдним із важливих питань, які перебувають на контролі в уряді та в органах місцевої влади, є своєчасна та гідна виплата заробітної плати.

За даними Головного управління статистики у Черкаській області заборгованість із виплати заробітної плати станом на 01.11.2017 в районі відсутня.

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій району із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у  ІІІ кварталі  2017 року становила 6645 грн (по області 6238 грн), що у 2 рази вище рівня мінімальної заробітної плати (3200 грн).

Порівняно з відповідним періодом минулого року розмір заробітної плати по району збільшився на 2423 грн (4222 грн) і за рівнем середньомісячної заробітної плати район посів 2 місце серед 20 районів області.

В районі працює робоча група з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих  на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в   частині мінімальної  заробітної   плати.

З початку 2017 року проведено 10 засідань робочої групи, на яких заслухано 36 керівників та бухгалтерів підприємств, установ та організацій району, які відповідно даних Уманського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області нараховують заробітну плату менше мінімальної. В ході засідань встановлено, що заробітна плата нараховувалась без порушення чинного законодавства, але не належним чином були заповнені звіти до Пенсійного фонду.

Впродовж 11 місяців 2017 року сектором з питань праці управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації було здійснено 46 обстежень щодо дотримання законодавства України з питань своєчасного і не нижче визначеного державою мінімального розміру заробітної плати. Із них обстежено: 15 - сільськогосподарських підприємств, 4 - промислових та 27 обстежень інших суб’єктів економічної діяльності району.

У разі виникнення питань щодо дотримання законодавства з оплати праці та легалізації трудових відносин ви можете звертатися за адресою: м. Умань, вул. Залізняка, 2а, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, кабінет 416, або за тел. 3-41-46.

Головний спеціаліст сектору з питань праці

управління праці та соціального захисту

населення райдержадміністрації Н. В. Куденчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь