У світ захоплень і натхнення мене ти, книго, приведи!

Дата: 29.03.2018 11:46
Кількість переглядів: 827

Ось і прийшла весна! Разом із пробудженням природи вона принесла нам багато прекрасних свят.

Але сьогодні мова піде про свято, яке не позначено червоним у календарі, але воно є улюбленим для дітвори, для усіх, хто пов’язав своє життя з книгою, з бібліотекою. Для тих, хто ще не знає або призабув, хочемо нагадати, що традиційно в Україні, в кінці березня – на початку квітня у бібліотеках проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Початок цій чудовій традиції було покладено майже 74 роки тому, в далекому 1944. В той непростий час, обпалений крилом війни, приділялась велика увага дитячій книзі, яка несла святе слово дітям — майбутнім творцям, винахідникам, вченим. У незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року, а з 2009 року він отримав назву Всеукраїнського тижня дитячого читання.

Тиждень дитячого читання на Уманщині стартував під девізом «Ми читаємо завзято, а читання нам – це свято». Урочисте  відкриття його відбулося в малій залі управління агропромислового розвитку. Святковий експрес «У світ захоплень і натхнення мене ти, книго, приведи!» зібрав читачів-дітей (учнів 6 – 7 класів) з різних сіл району на захоплююче дійство, справжнє протистояння інтелектуальних бійців – свято–конкурс «Найкращий читач району – 2018». Всі вони змагалися за звання – «Суперчитач – 2018».  

Під час заходу всі присутні мали змогу  ознайомитись з книжковою виставкою «Нас єднає мудрість книги», на якій були представлені твори як сучасних українських письменників для дітей, так і зарубіжних. А ще…з захопленням діти слухали казки відомого казкаря, уродженця м.Умані, Сашка Лірника.

Конкурс проводився районною бібліотекою для дітей за підтримки сектору культури Уманської РДА. Змагання проходили у два тури:

І тур: Літературне знайомство; Конкурс читацьких щоденників; Вікторина «Віват розумникам!»; Краєзнавчі та літературні тести.

Оцінювало конкурсантів незалежне журі у складі:

- Коханської Оксани Миколаївни – в.о. начальника сектору культури Уманської РДА. 

- Кравчук  Любові  Миколаївни – директора  районної  бібліотеки.

- Харишук Валентини  Іванівни – бібліографа  районної  бібліотеки.

-  Баранюк Тетяни Вікторівни – методиста відділу освіти.

6 учасників, які набрали найбільшу кількість балів у І турі: Редванська Анна, Садлов Семен (с.Родниківка), Дульська Дар’я (с.Доброводи), Біба Марія (с.Пугачівка), Панасевич Юлія (с.Городецьке), Коновченко Катя (с.Сушківка) продовжили змагання у ІІ турі (Креатив-турнір: «Зірковий шанс реальних книгофанів!»).

Звання «Суперчитач району – 2018» здобули Анна Редванська (6кл.) та Марія Біба (7кл.).

Тож вітаємо наших переможців!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь