Служба зайнятості інформує

Дата: 05.04.2019 11:57
Кількість переглядів: 588

Фото без описуВпродовж січня - березня 2019 року послугами Уманської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості користувалися 1203 безробітних, що на 25 осіб більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Станом на 01.04.2019 на обліку в районній філії перебували 839 безробітних, що на 100 осіб менше ніж у минулому році.

Заявлено про потребу та подано до служби зайнятості 367 вакансій 95 роботодавців ( у минулому році - 358 вакансій 93 роботодавців). Середній розмір оплати праці у розрахунку на одну вакансію становив 4623 грн. У середньому з початку року на 1 вакансію претендували 3 безробітних.

За сприяння районної філії працевлаштовані 307 незайнятих громадян, в тому числі 213 осіб, які мали статус безробітного, 78 осіб, які перебували на обліку, 16 безробітних працевлаштувались самостійно. Із загальної чисельності працевлаштованих безробітних: жінок – 63, молоді до 35 років – 63 особи, 64 особи, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» з початку року прийнято рішення про виплату компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям за працевлаштованих на нові робочі місця 3 безробітних, всього компенсація надавалася 7 роботодавцям.

Розпочато роботу щодо укладання договорів з сільськими та селищною радами, об’єднаними територіальними громадами – Паланською, Дмитрушківською та Ладижинською сільською радою для організації громадських робіт з благоустрою та ремонту об’єктів соціальної сфери за рахунок коштів фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та коштів місцевих бюджетів. Укладено договори на організацію громадських робіт, в яких прийняли участь 32 безробітних. З метою тимчасової зайнятості, на замовлені роботодавцями місця направлено на роботи тимчасового характеру 33 безробітних.

З початку року за направленням районної філії професійне навчання проходили 155 безробітних, з них 16 жінок та 47 осіб з числа молоді. Закінчили навчання 104 особи, з яких 84 були працевлаштовані.

Статус безробітного мали 45 осіб з інвалідністю, 7 осіб працевлаштовані, 6 проходили професійне навчання.

Послуги служби зайнятості отримували 10 учасників АТО, з яких 2 безробітних працевлаштовані.

У 2019 році з числа зареєстрованих переселенців з тимчасово окупованої території та зони проведення АТО на обліку в центрі зайнятості перебували 2 особи, яким надавались послуги з сприяння працевлаштуванню, в тому числі 1 безробітий направлений для участі в громадських роботах.

Профорієнтаційними заходами було охоплено 1840 осіб, 1159 з яких безробітні, в т.ч. 530 жінок, 341 особа з числа молоді, 448 осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. З початку року надано 1779 профінформаційних послуг, 1429 професійних консультацій, 144 послуги з професійного відбору. Профорієнтаційна робота з учнями загальноосвітніх шкіл проводиться спільно з районним відділом освіти та навчальними закладами. Заходами з професійної орієнтації було охоплено 415 осіб, що навчаються у навчальних закладах різних типів.

На кінець звітного періоду допомогу по безробіттю отримували 712 зареєстрованих безробітних. Мінімальний розмір допомоги по безробіттю для застрахованих осіб встановлений у розмірі 1630 грн., а для вперше шукаючих роботу та окремих категорій застрахованих осіб – 610 грн.

Докладнішу інформацію і конкретні пропозиції щодо працевлаштування та послуг служби зайнятості можна отримати за адресою: м. Умань вул. Воїнів – Інтернаціоналістів, 1. Контактний телефон 3-62-56, 4-05-59.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь