Проведено позачергову сесію районної ради

Дата: 15.11.2017 11:57
Кількість переглядів: 784

14 листопада відбулася 24 позачергова сесія Уманської районної ради. Участь у її роботі взяв голова райдержадміністрації Євгеній Данченко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради.

Депутатським корпусом було розглянуто та схвалено ряд питань. Зокрема, цього дня були внесені зміни до Програми забезпечення техногенної та природної безпеки району на 2016-2020 роки в частині фінансування 14 Державної пожежно-рятувальної частини Уманського районного відділу УДСНС України в Черкаській області.

Ще одним важливим питанням, яке цього дня пропонувалося до розгляду на сесії районної ради було внесення змін до районного бюджету на 2017 рік. Начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Івасюк поінформував: за рахунок наданих субвенцій сільських рад, що виникли у міжсесійний період, а це 165 тис. грн, збільшуються бюджетні призначення таким розпорядникам районного бюджету: на 70 тис. грн – Уманській ЦРЛ для придбання медичного обладнання, 25 тис. грн – відділу освіти, молоді та спорту, 70 тис. грн – КЗ «Уманський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» для придбання автомобіля для Юрківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

За зверненням відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації пропонувалося зменшити планові призначення у сумі 200 тис. грн на оплату природного газу для утримання загальноосвітніх навчальних закладів (дана економія виникла за рахунок сприятливих погодних умов) та направити ці кошти на придбання шкільного автобуса.

Окрім того, Микола Якович зазначив, що з державного бюджету отримано субвенцію у сумі 450 тис. грн для надання субсидій населенню для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

У ході роботи сесії районної ради були також схвалені рішення щодо створення комунального закладу редакції радіомовлення «Голос громади», затвердження фінансового плану комунального підприємства «Уманьрайрембуд» Уманської районної ради на 2018 рік, встановлення меж села Собківка Уманського району, розглянуті питання щодо затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок за межами населених пунктів району та про дострокове припинення повноважень депутатів районної ради (Чекаленка В.І., Осадчого В.О., Пастушенка О.В., Кучеренка В.П., Шаповала П.В., Гордія М.В., Кисіля О.М.) у зв’язку з їх входженням до ради Паланської ОТГ.

Поряд з даними питаннями порядку денного підтримано рішення «Про делегування представників Уманського району, а саме: Судакевича Валентина Григоровича – завідуючого травматологічним відділенням Уманської ЦРЛ, депутата обласної ради та Мальченка Володимира Петровича – директора ТОВ «Прометей», с. Аполянка, депутата Уманської районної ради Черкаської області для роботи у складі Госпітальної ради Західного госпітального округу Черкаської області. Це здійснюється з метою представлення інтересів району під час вирішення питань щодо реалізації на рівні госпітального округу державної політики у сфері охорони здоров’я, організації і фінансування медичної допомоги в районі.

Сесія районної ради пройшла результативно. З усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення. Окрім того, в ході засідання депутат районної ради Володимир Мальченко підняв важливе питання сплати податків до місцевих бюджетів, а саме: орендної плати за паї, податку з доходів фізичних осіб та земельного податку. Він запропонував підготувати та направити звернення до сільських голів і депутатського корпусу сільських рад щодо перегляду земельного податку в розмірі 1% та до землекористувачів усіх рівнів щодо виплати орендної плати за користування земельними частками (паями) не менше 9% з метою соціального-економічного розвитку населених пунктів. Депутатський корпус районної ради одноголосно підтримав таку пропозицію.

Голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко зазначив, що в цьому напрямку уже проводиться відповідна робота, а саме організована робоча група за участю начальника управління АПР району та здійснюються відповідні бесіди з керівниками сільськогосподарських підприємств, направлені листи до сільських голів з метою перегляду ставок земельного податку.

Також Євгеній Михайлович наголосив на необхідності доводити платникам податків інформацію щодо напрямів використання сплачених ними коштів, які надходять у районний бюджет.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь