На Уманщині відбувся Всеукраїнський фестиваль «Пісні, народжені в АТО»

Дата: 19.03.2019 12:01
Кількість переглядів: 756

16 березня в міському Будинку культури відбувся Всеукраїнський фестиваль фронтових пісень «Пісні, народжені в АТО». Захід приурочений Дню українського добровольця, що відзначається на державному рівні 14 березня.

На початку заходу учасників фестивалю привітали перший заступник голови Уманської районної державної адміністрації Сергій Жорницький, заступник голови Уманської районної ради Петро Бабкін.

У своєму виступі Сергій Жорницький наголосив, що пісні воєнного та патріотичного характеру наших славних героїв, синів України, що складені ними особисто в умовах проведення антитерористичної операції, сьогодні  заслуговують на особливу увагу: «З болем у душі кожен з нас переживає нелегкі часи, що спіткали нашу країну. І ці пісні є ніби криком душі, прагненням авторів донести всім нам, всій світовій спільноті про звитяжні подвиги бойових побратимів, справжню чоловічу дружбу, любов до рідної землі, сподівання на краще майбутнє. З пісень, приурочених воєнній і патріотичній тематиці, відчувається, як глибоко бійці переймаються за долю рідного краю, своєї Батьківщини. У них криється неймовірна сила духу, величезна любов і гордість за те, що ми з вами – українці – живемо у своїй країні, на своїй землі».

Від громади Уманського району Сергій Петрович подякував мужнім воїнам, добровольцям української армії, які вирішили піти в бій і стати на сторожі безпеки рідного краю.  

За значний особистий внесок у відстоювання свободи, незалежності, територіальної цілісності, державного суверенітету України та з нагоди Дня українського добровольця почесними грамотами районної державної адміністрації були нагороджені:

  • ПІСКОРСЬКИЙ Тарас Михайлович – боєць окремої тактичної групи «Воля» Самооборони Майдану, житель села Рижавка;
  • ЯЛЕНКО Володимир Віталійович – боєць батальйону «Донбас», житель села Старі Бабани;
  • ШПІРКО Микола Владиславович – боєць добровольчого українського корпусу «Правий Сектор» п’ятого батальйону «Госпітальєри», житель села Кочубіївка;
  • ОНІАНІ Давид – боєць батальйону «Донбас», житель села Старі Бабани.

Орденом «За мужність та відвагу» було нагороджено учасника АТО Юрія Міхєєва, жителя села Полянецьке.

Під час заходу присутні хвилиною мовчання згадали всіх наших захисників, які віддали своє життя за волю України, та вручили  матерям загиблих героїв квіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь