Профорієнтаційні заходи для учнів району: від зернятка до запашної паляниці

Дата: 25.04.2018 12:05
Кількість переглядів: 751

В Уманському районі триває профорієнтаційна акція «Випускник-2018», організаторами якої є служба зайнятості та відділ освіти.

Серед різноманітних заходів, які проводяться центром зайнятості, неабияку популярність серед школярів мають професіографічні екскурсії, адже саме цей вид профорієнтаційної роботи надає можливість учням наочно та більш детально ознайомитись з виробництвом та професіями, оцінити переваги отримання спеціальностей та професій, побачити реальну сучасну потребу роботодавців в кадрах та вимоги до них.

Тож фахівцями Уманського районного центру зайнятості 23 квітня була проведена професіографічна екскурсія для учнів 8 та 9 класів Ладижинської ЗОШ на Ладижинський хлібокомбінат ТОВ «Агросс-М». Участь в екскурсії взяли 24 школяра, яких ознайомили з історією виникнення хлібокомбінату, особливостями професій тістороб, пекар, технолог, оператор печей, укладальник-пакувальник хлібобулочних виробів, слюсар-ремонтник. Досвідчені працівники виробництва розповіли учнівській молоді про процеси, що забезпечують успішну діяльність у цій сфері. Розпочав екскурсію підприємством директор Абдінов Раміз Алі-огли, який спочатку ознайомив учнів із процесом переробки зерна на борошно. Далі учні відвідали різні цехи, поспілкувались з працівниками та з цікавістю спостерігали за виготовленням хлібобулочних виробів: замісу та вироблення тіста, безпосередньо процесом випікання та пакування продукції.

Наприкінці екскурсії, працівники заводу запропонували школярам в майбутньому поповнити штат підприємства, оскільки молода заміна завжди необхідна. Школярі поспілкувались з робітниками та отримали багато корисної та цікавої інформації, яка стане у нагоді при виборі майбутнього професійного шляху. 

За інформацію Уманського районного центру зайнятості



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь