В Уманській ЦРЛ - нова техніка для обстеження зору

Дата: 17.01.2018 12:12
Кількість переглядів: 1774

І знову приємні події відбулися в Уманській центральній районній лікарні. 16 січня 2018 року в поліклінічному відділенні відкрито оновлений офтальмологічний кабінет. Для відкриття кабінету були запрошені голова Уманської районної державної адміністрації Данченко Євгеній Михайлович, голова Уманської районної ради Супрунець Оксана Анатоліївна, депутати районної ради та голови сільських рад району. 

Фото без опису
Завдячуючи підтримці керівництва району, фінансовій підтримці сільських рад у виділенні субвенційних коштів для центральної районної лікарні, в листопаді місяці 2017 року для офтальмологічного кабінету був придбаний автоматичний рефрактокератометр, вартість якого склала 194,5 тис. грн. 
Потреба в придбанні даного апарату була вкрай значна, адже обстеження на ньому дає можливість дослідити заломлюючу силу ока (рефрактометрію), а також кривизну рогівки (кератометрію). Завдячуючи цьому методу проcтіше стало діагностувати такі складні патології, як астигматизм і навіть кератоконус, вдосконалилась діагностика далеко- та короткозорості.
Апарат не має обмежень по віку обстеженого - дітки дошкільного віку, які вже можуть зосередити погляд на одному яскравому предметі більше 30 секунд, та люди старшого віку, в тому числі і після операції з приводу катаракти (в програмі закладено окремий алгоритм обстеження для пацієнтів з інтраокулярними лінзами) - однаково легко переносять дослідження і отримують точні його результати. Процес займає близько 5 хвилин, не потребує попередньої підготовки, абсолютно безболісний.
Раніше обстеження на даному апараті пацієнти центральної районної лікарні мали можливість пройти лише в обласних лікувальних закладах, або ж в приватних офтальмологічних кабінетах. Відтепер градус довіри пацієнта і його прихильності до закладу безумовно підвищиться. Маючи можливість обстежитись на місці, пацієнти економлять час та ресурси. Виходячи на якісно новий рівень надання медичних послуг, офтальмологічна служба пропонує тепер повне базове обстеження для встановлення патології рефракціїї, її уточнення і своєчасної корекції лінзами чи окулярами.
Окрім цього в кабінеті встановлено сучасну “темну кімнату” - спеціалізовне приміщення, яке необхідне для якісного обстеження органу зору в цілому, а також очного дна зокрема.
Під час відкриття офтальмологічного кабінету, голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко, а також депутати районної ради та сільські голови мали можливість провести обстеження зору на придбаному новому автоматичному рефрактометрі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь