Пряма мова. Віталій Коваль про житло для учасників бойових дій

Дата: 03.10.2018 12:13
Кількість переглядів: 835

– В області невдовзі ще частина бійців АТО та їхніх родин отримають на власні рахунки кошти, виділені їм з держбюджету на поліпшення житлових умов. Цього року, зауважу, Черкащині виділили 32 млн грн, відповідно до 719-ї Постанови КМУ, для виплати грошової компенсації на придбання житла. У переліку одержувачів – 35 бійців з інвалідністю І-ІІ групи та сім’ї загиблих учасників АТО.

Так, перший транш коштів у 13 млн грн надійшов до нас три місяці тому, в червні, й був розподілений по особових рахунках. Другий транш, а це 19 млн грн, ми одержали в серпні. І вже найближчим часом їх так само розподілять.

Актуальною лишається й обласна програма кредитування для бійців. У цілому маємо вже 34 черкащанина, які в межах Програми скористалися її вигідними умовами й придбали нове помешкання. На реалізацію цього року з обласного та місцевих бюджетів передбачили близько 14 млн грн. Кількість же бажаючих взяти кредит невпинно зростає. На сьогодні таких уже близько 2 сотень. Тож, це має спонукати керівників на місцях до виділення додаткових коштів в межах аналогічних Програм та затвердження їх там, де ще таких немає.

До речі, у 2018-му відповідні пільги на покращення житлових умов отримали й внутрішньо переміщені особи, які захищали територіальну цілісність України й брали участь в АТО, та визнані особами з інвалідністю внаслідок війни III групи або учасниками бойових дій. Зокрема, з держбюджету виділено й буде перераховано майже 1 млн грн уманцю, котрий, маючи відповідну категорію, перебуває на черзі.

Також право на виплату грошової компенсації отримали сім’ї загиблих учасників бойових дій на території інших держав, особи з інвалідністю I-II групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії, каліцтва або мають захворювання, пов’язані з перебуванням у цих державах. Для таких громадян виділені з держбюджету 5,7 млн грн розподілені містам та районам для придбання житла 8 особам, пропорційно до потреби.

Прес-служба Черкаської обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь