На Черкащині й надалі впроваджуватимуть інклюзивну освіту, – очільник області

Дата: 07.02.2018 12:17
Кількість переглядів: 688

У понад сотні закладів області вже впроваджено інклюзивну форму навчання. Про це сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко під час підписання меморандуму про співпрацю із Благодійним Фондом Порошенка. Напередодні дружина Президента відвідала Черкащину з робочим візитом.

Як зауважив очільник області, забезпечення освітніх потреб дітей із інвалідністю є пріоритетним питанням для обласної влади. Натепер на Черкащині нараховують близько 5 тисяч таких дітей. На загальних підставах навчаються майже 4 тисячі, за індивідуальною формою – близько 800 учнів.

– Водночас маємо на інклюзивній формі навчання вже понад 200 дітей, – сказав Юрій Ткаченко. – І це дуже перспективна практика. Таким чином діти адаптуються та соціалізуються. Щороку закладів із інклюзивною формою навчання більшає в області. І я вдячний Марині Порошенко за її ініціативи в цій сфері. На Черкащині вже цьогоріч буде створено 27 інклюзивно-ресурсних центрів, відповідно до постанови Кабміну. Сьогодні пані Марина передала нам проекти їхнього облаштування, що розроблені Благодійним Фондом Порошенка. Зі свого боку я звернувся до органів місцевого самоврядування, зокрема і до об’єднаних територіальних громад, передбачити мотивацію для педагогів із інклюзивної освіти. А на базі нашого інституту післядипломної освіти організуємо навчання інновацій для таких учителів.

Нагадаємо, Черкащина долучилася до національного проекту Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» та стала десятим регіоном України, в якому його реалізують.

Прес-служба Черкаської обласної державної адміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь