Пряма мова. Заступник голови Черкаської ОДА Ярослав Березань про перспективний план утворення ОТГ на Черкащині

Дата: 14.09.2018 12:20
Кількість переглядів: 708

– Створення сильних територіальних громад на Черкащині – це, передовсім, крок до саморозвитку та економічного зростання населених пунктів області, які входять до складу ОТГ. Робота вже діючих у правовому полі 26 громад-об’єднавців довела, що це дійсно так. Школи, садочки, лікарні, дороги, капітальні ремонти – на це тут мають значний, зокрема й державний, фінансовий ресурс.

Упродовж кількох місяців ми працювали над змінами до діючого перспективного плану утворення ОТГ. Спільно з представниками районів та депутатів облради розглянули всі можливі варіанти утворення тергромад. Обирали найоптимальніший, який би насамперед враховував позицію людей. У підсумку маємо 24 новостворені ОТГ, а це майже 140 населених пунктів, які чекають на призначення виборів. Ще 8 сіл хочуть приєднатися до діючих 4 ОТГ. Лишилося, аби депутати обласної ради підтримали напрацьований нами документ, який потім передамо на розгляд до Кабміну. Саме без його рішення громади не зможуть перейти на міжбюджетні стосунки з державою.

Вкотре наголошу: доопрацьований нами перспективний план – не незмінна доктрина, як саме треба об’єднуватися, до чого часто апелюють супротивники реформи з децентралізації. Добровільність лишається і люди можуть пропонувати зміни до об’єднавчих варіантів. Ініціатива громади – найважливіший фактор. Адже створення ОТГ – насамперед готовність взяти на себе відповідальність та обов’язки за життя тергромади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь