«З кожного по крихті – голодному пиріг» - хто з підприєців допомагає в подоланні наслідків надзвичайної ситуації

Дата: 18.07.2017 09:42
Кількість переглядів: 915

«З кожного по крихті – голодному пиріг» - цей народний вислів чудово дає зрозуміти, що для творіння добра навіть не потрібно жертвувати чимось значним, якщо це стає спільною справою багатьох небайдужих.

Але таких небайдужих виявилося не так і багато, коли постало питання допомогти ліквідувати жахливі наслідки мікросмерчу, який пронісся Уманщиною 1 липня. Кілька годин буревію – а з наслідками доведеться боротися не один місяць.

Ліквідація значно ускладнилася тим, що Уманські енергетичні мережі ПАТ „Черкасиобленерго” не мали ні краплі пального для виїзду бригад з метою відновлення пошкоджених ліній електропередач. Дорожньо-експлуатаційні, рятувальні служби не мали достатньої технічної можливості розчистити повалені дерева, які перекривали транспортний рух. І якби не оперативна реакція районної влади, якби не швидка допомога окремих сільгоспвиробників, можливо б і досі 33 знеструмлених населених пунктів залишалися без блага цивілізації.

Так уже склалося історично, що за допомогою найчастіше звертаються саме до аграріїв. Власне, нічого дивного: хоча це і приватний бізнес, але ж земля – природній самовідновний ресурс, який, по суті, належить усім поколінням людей – і минувшим, і сучасним, і майбутнім. Зараз ці господарники працюють на землях району, завтра будуть інші, але життя продовжуватиметься саме на цих благодатних клаптиках чорнозему.

Імена тих керівників сільськогосподарських підприємств, які одразу надали в допомогу пальне і техніку, уже було висвітлено на сторінках газети. Ці імена, власне, нерідко на вустах людей, адже не секрет – допомагають одні і ті ж.

Зважаючи на це, депутатами районної ради було висловлено справедливу пропозицію: всім аграріям перераховувати з кожного гектара орендованої землі по 5 грн на резервний фонд, який використовуватиметься для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, придбання відповідним службам найнеобхіднішого інвентаря.

Відповідні листи-звернення 06.07.2017 були надіслані всім сільгоспвиробникам району. Станом на 14.07.2017 на розрахунковий рахунок ГО «Координаційний центр захисників Уманщини» надійшло 43557 грн.

Ці кошти отримано від таких сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств: ТОВ «Берестiвець» (Чекаленко В.І.) – 8150 грн, ТОВ «Прометей» (Мальченко В.П.) – 8000 грн, ТОВ «Агроплант» (Мордач О.А.) – 7000 грн, ПП «Орієнтир Агро Б» (Бойко Б.В.) – 5000 грн, ТОВ «ДУКРА агро» (Йоханн Венцль) – 4850 грн, ФГ «Кравчукове» (Кравчук Г.М.) – 3300 грн, ДП «Агрозапчастина» ТОВ «Агроремонт» (Янковенко А.А.) – 2000 грн, ТОВ «Весна» (Кобець Л.І.), ФГ «Красива земля» (Войченко С.М.) – 1500 грн, ПП «Пульс Природи» (Гринь А.П.) – 1000 грн, ФГ «Бересток» (Чекаленко Р.І.) – 900 грн, ФГ «Бересвiт» (Чекаленко О.В.) – 245 грн та ФГ «Золота нива» (Каричковський В.Д.) – 112 грн.

У народі кажуть «Хто швидко допоміг – той двічі допоміг». А дехто із господарників дійсно уже допоміг двічі за такий короткий період. Напевне, ці люди – раби своєї совісті, а не власності, які розуміють, що багатство без щедрості - все одно, що дерево без плодів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь