У річку Ревуха запустили 1 тонну риби  

Дата: 18.04.2019 12:24
Кількість переглядів: 1776

350 кілограмів білого амура та 650 кілограмів товстолобика – стільки трирічної риби випустили 17 квітня в річку Ревуха, яка проходить селищем Бабанка.  Це зроблено не для рибалок, а задля розчищення цієї річки. Екологічну акцію ініціював та профінансував народний депутат України Максим Поляков. Долучилися до неї голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко, селищний голова Бабанки Михайло Байда, державний екологічний інспектор Центрального округу Юрій Мулько, головний державний інспектор відділу охорони водних біоресурсів Черкаського рибоохоронного патрулю Костянтин Черниш.

Фото без опису

Увага до річки – не випадкова. Кілька років тому, коли Уманщиною пройшов буревій, рівень води у Ревусі впав до півметра, вона стала замуленою і захаращеною. Рослиноїдні білий амур і товстолобик виконають екологічну функцію і значно покращать стан водойми.

Окрім того, за словами Максима Полякова, у травні цього року можуть бути виділені кошти з державного бюджету у сумі 3,5 млн грн на реалізацію проекту із розчищення річки Ревуха, який розробила Бабанська селищна рада. Планується розчищення понад 3 км водойми, облагородження пляжної зони, відновлення джерел.

Голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко зазначив, що в Уманському районі є 382 ставки загальною площею 1882 га та протікає 18 маленьких річок, загальна протяжність яких – 340 км, усі є частиною басейну Південного Бугу. Одні з найбільших рік – це Синиця, Уманка, Ятрань та її притока Ревуха. Екологічний стан цих річок потребує покращення.

 «Завдяки ініціативі і можливостям народного депутата Максима Полякова вперше за останнє десятиліття зариблено річку Ревуха для її очищення», - підкреслив очільник району та подякував народному депутату.

Для того, щоб екологічна акція дала результати, поки що рибу з Ревухи ловити не можна. На браконьєрів чекатиме штраф у розмірі 255 грн за кожну впійману рибину – на цьому наголосив головний державний інспектор відділу охорони водних біоресурсів Черкаського рибоохоронного патрулю Костянтин Черниш.

 Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь