Козацький марш у Городецькій школі

Дата: 21.03.2018 12:28
Кількість переглядів: 992

16 березня у приміщенні Городецької ЗОШ I-III ступенів лунали козацькі марші – саме тут проходив шкільний  етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри  «Сокіл» («Джура»).

Фото без описуПроведення заходу направлене на виконання доручення Президента України від 06 травня 2011 року №1-1/860 щодо роботи по відродженню і розвитку історичних, патріотичних, господарських та культурних традицій Українського козацтва, згідно рекомендацій Черкаського центру туризму і краєзнавства учнівської молоді «Про умови проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри  «Сокіл» («Джура»)  у 2017/2018 навчальному  році», згідно наказу відділу освіти, молоді та спорту Уманської райдержадміністрації №11/01-21 від 22.02.2018 та з метою формування почуття патріотизму,  геройських, лицарських якостей, пропаганди здорового способу життя.

Участь у шкільному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри  «Сокіл» («Джура») взяли: генерал-осавул УК, отаман Уманського коша імені Івана Гонти В.М. Сивак, представник Уманського об’єднаного військового комісаріату, майор ЗСУ С.О. Завертаний, учасник АТО, козак УК М.В. Шпірко та інші. Виступаючі побажали учасникам козацького вишколу, спортивної наснаги та перемог.

Хочеться відмітити, що участь у шкільному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у Городецькій школі взяли учні кожного класу, які були поділені на козацькі рої. Кожен рій мав свою форму та емблему. У цьому велика заслуга класних керівників.

На кожному етапі змагань точилася уперта боротьба. Учасники мали змогу продемонструвати свої знання історії України на етапі «Відун», спритність та винахідливість – на етапі «Теренова гра», вміння надавати медичну допомогу – на етапі «Рятівник», силу та витривалість – на перетягуванні линви, чіткий окомір та твердість рук – на стрільбі з пневматичної зброї, козацький стройовий вишкіл – на етапі «Впоряд». Добрі справи учасників змагань були відмічені на яскравих плакатах, підготовлених юними козачатами. Крім того, учасники змагань мали змогу ознайомитися з основами мінно-зривної справи та повправлятися у розбиранні-збиранні автоматів Калашникова, що забезпечили представники уманської самооборони на чолі з Тимофієм Колісником.

За інформацією відділу освіти, молоді та

спорту Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь