Відзначаємо день народження Лесі Українки

Дата: 27.02.2018 12:40
Кількість переглядів: 837

Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе у душі нашого народу людина, ім′я якій – Леся Українка. Вона прожила недовге життя, але те, що зробила за свій короткий вік, має таку цінність для нащадків, що ним може пишатися не тільки Україна, а й усе людство. У спадок майбутнім поколінням поетеса передала велику мудрість справжньої любові до України, яку вона пронесла через усе своє життя: це і переклади, і поезія, і драматичні твори, найкоштовнішою перлиною яких є драма «Лісова пісня». Її твори перекладені багатьма мовами світу, її творчість увійшла у безсмертя.

Фото без опису

Ознайомитись з багатогранною літературною спадщиною Лесі Українки мали нагоду відвідавши  виставку - ім′я  «Коли життя - легенда»….», яку було організовано на абонименті  Уманської районної центральної бібліотеки. Переглядаючи виставку відвідувачі мали змогу ознайомитись з літературним вкладом  Лесі Українки,  який не втрачає  актуальності  і по цей день.

Більш детальніше  пізнати життєвий та творчий шлях поетеси допоміг літературний портрет «Мужня, сильна, ніжна жінка – України палаюча зірка» проведений у день народження Лесі для користувачів юнацького віку. Всі присутні на цьому заході на годину поринули у світ живого українського слова і прекрасної лірики Лесі Українки.

В районній дитячій бібліотеці читачам була запропонована поетична альтанка «На крилах  Лесиних пісень». Бібліотекар познайомила читачів в біографією письменниці, її творами. Діти читали вірші поетеси, які вони раніше вивчали, а потім бібліотекар знайомила їх з творами, що ввійшли до Золотого фонду української дитячої літератури та читали казки .

Передати силу і глибину поетичного світу Лесі Українки, виховувати любов до українського поетичного слова, до Вітчизни, до творчої спадщини поетеси, почуття прекрасного спонукали пізнавальні та ліричні заходи, проведені в СБФ, а саме:літературні години «Леся невмируща, вона у вічності пливе», поетичні хвилини «Лесин поетичний віночок», «Душа квітує віршами», творчий портрет «Хотіла б піснею стати…» та «І квітнуть мрії поетеси».

Донька Прометея, як прозвали її, є національною гордістю українського народу. І думаєм, що всі, хто любить поезію Лесі Українки, вірить її пророчим словам:

Ні, я жива! Я вічно буду жити!

Я в серці маю те, що не вмирає!

Як я умру, на світі западає

Покинутий вогонь моїх пісень.

І стримуваний пломінь засіяє,

Вночі запалений. Горітиме удень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь