У районі пройшли заходи, присвячені пам'яті Тараса Шевченка

Дата: 07.03.2018 12:52
Кількість переглядів: 1973

У 2018 році Україна відзначає 204-ту річницю з дня народження великого українського поета,  письменника, художника та громадського діяча Тараса Шевченка. Його ім’я невіддільно пов’язане з Україною, адже Кобзар – ніби уособлення всієї суті українського народу, його боротьби за своє життя і волю, символ незламності духу, приклад того, що можливо звільнитися з-під гніту в найскладніших умовах. Щороку в Україні відзначають "Шевченківські дні" 9 і 10 березня – роковини народження і смерті Тараса Шевченка.

Напередодні цих днів, з метою вшанування пам’яті видатного сина українського народу, в с. Родниківка відбулася низка заходів. Участь у них взяли голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко, голова районної ради Оксана Супрунець, сільський голова с. Родниківка Руслан Яремчук, депутат районної ради Сергій Войченко, працівники райдержадміністрації та райради, вчителі та учні школи.

Учасники зібрання шанобливо поклали квіти до пам’ятного знаку Тарасу Шевченку.

У своєму виступі голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко відмітив, що Тарас Шевченко дійсно є Пророком України, патріотом своєї Батьківщини, який закликав боротися з несправедливістю та все своє життя пропагував національну ідею.

«Виховання підростаючого покоління на творах Кобзаря і прикладі його сподвижницького життя – важлива передумова становлення сильної, волелюбної української нації. Сьогодні Україна та Уманщина, зокрема, як ніколи, потребує того, до чого закликав Тарас – «єднаймося, брати мої».

Нехай велетень духу Шевченко та його могутній творчий спадок допоможуть усім нам об’єднатися заради миру і спокою в нашій країні, доброго майбутнього наших дітей. Зробімо Україну такою, якою її хотів бачити Тарас Шевченко – незалежною, мирною та вільною від будь-якого гніту», –  зазначив очільник району.

У цей день учні Родниківської загальноосвітньої школи I-III ступенів ім. Т. Г. Шевченка провели святкову лінійку, присвячену відкриттю шевченківських днів у школі. Вона носила чудовий виховний зміст для підростаючого покоління.

Нехай Кобзар залишається і надалі прикладом для наслідування та гордості для всіх щирих українців, надихає, спрямовує та вчить.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь