Турбота про дітей з особливими потребами

Дата: 06.12.2018 12:56
Кількість переглядів: 1010

3 грудня в Україні відзначається Міжнародний день інвалідів. Безумовно, цей день не є святковим. Проте він нагадує про необхідність створення для інвалідів у суспільстві відповідних умов та рівних можливостей для реалізації життєвих потреб, здібностей та творчого потенціалу.

Тому важливим є впровадження у життя всіх норм чинного законодавства для вирішення проблем громадян з особливими потребами, щоб кожен відчував себе захищеним та потрібним суспільству.

 На сьогоднішній день в Уманському районі проживає 155 сімей, в яких виховується 160 дітей-інвалідів, з них 16 дітей мають діагноз ДЦП.

З метою відвідання сімей, в яких виховуються діти з особливими потребами, здійснення оцінки потреб даних сімей  директором  центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Інною Гущиною та заступником начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Тетяною Мельниченко було здійснено виїзди в села Гереженівка, Доброводи, в ході яких було відвідано 8 сімей, в яких виховуються діти з особливими потребами. Під час зустрічі із батьками було обговорено проблемні питання, що їх турбують та вручено подарунки дітям.

Зокрема, на підтримку дітей з особливими потребами, за рахунок коштів районного бюджету управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації було надано матеріальну допомогу 16 дітям з інвалідністю хворим на дитячий церебральний параліч по 200 грн. кожному; центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було вручено подарунки у вигляді солодощів 50-м дітям.

За інформацією Уманського районного

центру соціальних служб для сім'ї,

дітей та молоді



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь