Допомога громадянам, які опинилися у складних життєвих обставинах

Дата: 26.12.2018 12:58
Кількість переглядів: 1183

Фото без описуНедуга близької людини – нелегке випробування для сім’ї хворого. Нажаль, українські реалії такі, що і хворий, і його сім’я змушені думати не лише про те, як успішно побороти хворобу, а і про те, звідки взяти на це кошти.

Незважаючи на те, що держава докладає зусиль по соціальному захисту осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують допомоги, залишається ще ряд проблем, які потребують розв’язання на місцевому рівні, в тому числі і за рахунок районного бюджету.

Комісія з питань надання одноразової грошової допомоги за зверненням громадян оперативно розглядає звернення жителів району, які потребують допомоги.

Протягом 11 місяців 2018 року відбулося 15 засідань відповідної комісії, на яких було розглянуто 200 заяв, з них: 64 заяви від онкохворих осіб, 111 заяв на лікування осіб з інвалідністю різних категорій, 1 заява від учасника антитерористичної операції, який був поранений у зоні АТО. Звернення усіх заявників  розглянуті та  вирішені позитивно.

Згідно клопотань ГО Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану, Уманської ТО УТОГ, Уманської ВТПО УТОС, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації,  до відзначення визначних і ювілейних дат було надано одноразову грошову допомогу з районного бюджету 39 жителям району, зокрема виділено допомогу двом жителям Уманського району з нагоди відзначення 100 річного ювілею.

Відповідно до рішень комісії заявникам виділена та виплачена грошова допомога за рахунок коштів районного бюджету на загальну суму понад  160 тисяч гривень.

Проведено 101  обстеження матеріально-побутових умов проживання жителів району за зверненнями громадян та оформлено відповідні акти, які надіслано до Департаменту соціального захисту населення  для надання одноразової грошової допомоги заявникам з обласного бюджету на загальну суму понад  30 тисяч гривень.

Крім того, постійно проводиться робота по залученню благодійної допомоги. Керівникам підприємств направляються листи - клопотання щодо надання благодійної допомоги потребуючим громадянам.

Хочеться висловити щиру подяку керівникам району за небайдуже ставлення до проблем підопічних Рижавського стаціонарного відділення територіального центру, які постійно надають благодійну допомогу продуктами харчування, а саме: Осадчому Володимиру Олексійовичу (ФГ «Базис»), Гордію Миколі Васильовичу (ПОСП "Уманський тепличний комбінат"), Грановському Геннадію Семеновичу (ПАТ Уманський «Агрошляхбуд»), Бойку Руслану Васильовичу (АФ «Орієнтир Агро – Б»), Хорохоньку Станіславу Васильовичу (ФГ «Хорста»), Мальченку Володимиру Петровичу (ТОВ «Прометей»), Пастушенку Михайлу Васильовичу (ФГ «Імпульс»). Сподіваємося на подальшу  плідну співпрацю і взаєморозуміння.

Директор територіального центру                     Н. Г. Кицик



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь