В райдержадміністрації тримають на контролі вирішення екологічної проблеми в селі Сушківка

Дата: 08.05.2018 12:59
Кількість переглядів: 1316

7 травня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Уманського району. Проводив його голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко.

Фото без описуНа розгляд комісії виносилося три питання,  два планових – про заходи щодо попередження загибелі та травмування дітей у оздоровчий період; про запобігання загибелі людей на водних об’єктах району, затвердження переліку місць масового відпочинку на водоймах; та одне позапланове – про хід виконання заходів з ліквідації наслідків аварійного скиду з очисних споруд КП «Уманьводоканал» та рішення комісії від 26.04.2018 № 11.

Зважаючи на резонансність, очільник району Євгеній Данченко вирішив розпочати засідання саме з розгляду виконання комплексу заходів із забезпечення безпеки населення та територій від наслідків аварії на очисних спорудах.

Як і вимагалося, кількома лабораторіями було проведено аналіз питної води зі свердловин та криниць у селі Сушківка. В результаті виявлено, що вода з усіх перевірених джерел не придатна для споживання у сирому вигляді, адже там містяться патогенні мікроорганізми. Населенню рекомендується обов’язково кип’ятити воду або ж використовувати бутильовану. Небезпечною є і вода у ставках. Тож категорично забороняється купатися в них та ловити рибу.

Чи спричинена така катастрофічна ситуація саме аварійним скидом  «Уманьводоканалу», міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області однозначно сказати не може, адже є певні питання і до санітарних зон  водозаборів.

Над приведенням до відповідності усім нормам водозаборів у Сушківці уже почали працювати – в цьому запевнив сільський голова. А «Уманьводоканал», у свою чергу, зобов’язався провести знезараження місць забору води.

Допоки ж все не прийде в порядок, школу і садочок забезпечуватимуть привозною питною водою. 

«Ми повинні забезпечити безпеку життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу та всіх жителів населеного пункту», - наголосив голова райдержадміністрації Євгеній Данченко.

  Потому начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар доповів про заходи щодо попередження загибелі та травмування дітей у оздоровчий період, який в Уманському районі триватиме з 30 травня по 18 червня.

Про запобігання загибелі людей на водних об’єктах району, затвердження переліку місць масового відпочинку на водоймах мала слово завідувач сектор цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Віра Сакал. За її словами, таких місць в нашому районі поки що немає, адже вимоги до їх облаштування досить високі. Чи в котромусь селі візьмуться за цю приємну лоя населення справу –  покаже час.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь