Стан ліквідації наслідків негоди на території Уманського району

Дата: 19.01.2018 13:06
Кількість переглядів: 910

Фото без описуСьогодні вранці відбулося чергове засідання районного оперативного штабу  із забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєзабезпечення населення в осінньо-зимовий період, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків. Обговорювали стан ліквідації наслідків снігопаду 18 січня.

Присутні – голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко, голова районної ради Оксана Супрунець, начальник УДСНС  України в Черкаській області Віктор Гвоздь, представник обласної національної поліції Ярослав Курбаков, представник служби автомобільних доріг у Черкаській області Олександр Притула, члени Уманського районного штабу.

Начальник філії «Уманська дорожньо-експлуатаційна дільниця» ДП «Черкаський облавтодор» Штангей В.І. доповів про ситуацію на автодорогах у межах зони обслуговування, зокрема на трасі Київ-Одеса. Для розчищення від снігових заметів задіяно 17 одиниць техніки філії та 7 одиниць техніки з інших районів і областей. Здійснюється посипання доріг, витягування автомобілів із снігових заметів. Проїзд в сторону м. Києва та м. Одеси забезпечений, автодорога в обидві сторони дворядна. Стоять лише вантажні транспортні засоби, що не мають зимових шин.

Віктор Гвоздь зауважив, що в Ульянівському районі, який межує із Уманським в районі села Ладижинка, на даний момент ситуація гірша зі станом доріг, тому туди ще вночі спрямовано техніку з Кропивницького.

Начальник філії „Уманський райавтодор” Дідура В.М. поінформував, що пріоритетом для його підрозділу є розчистка двох напрямків – Черкасиського і Кіровоградського. Наразі по Черкаському напрямку забезпечений проїзд для всіх видів транспорту. А на трасі Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка можливий проїзд лише легкових автомобілів. Контролює цей процес поліція.

За минулу добу філією використано 98 т посипної суміші, працювало 7 одиниць техніки.

Представник Уманських енергетичних мереж Сергій Полушко повідомив, що внаслідок негоди повністю було відключено від електрики села Пугачівка та Старі Бабани. На даний час до них електрика подається, але ремонтні роботи ще тривають.

Також без електрики залишається Фурманка – із трансформатора викрадено мастило. Але в населений пункт дорога уже прочищена і бригада для ремонтних робіт виїхала. Також дві бригади виїхало у село Гереженівка, де відключено 6 трансформаторних підстанцій.

Голова районної ради Оксана Супрунець повідомила, що наразі є проблеми з розчисткою доріг ще в шести селах.

Внаслідок негоди сталися і матеріальні пошкодження. Зокрема, в селі Острівці від великої кількості снігу частково обвалився дах місцевого будинку культури. А в Дубовій пошкоджені дахи в приміщеннях місцевого сільгосппідприємства.

Фото без описуГолова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко зазначив, що відповідно до його рішення на придбання паливно-мастильних матеріалів для ліквідації наслідків негоди використовуються кошти з резервного фонду районного бюджету. На даний час пріоритетним для району є забезпечення безперебійного руху міжнародними автодорогами. Але обов’язок дорожніх служб забезпечити розчистку доріг і до всіх населених пунктів для забезпечення їхньої нормальної життєдіяльності. Євгеній Михайлович наголосив на необхідності чіткої координації дій у виконанні поставлених завдань.  

Також очільник району нагадав, що на вчорашньому засіданні під головуванням голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, було поставлено завдання розташувати на спусках і підйомах посипні матеріали для водіїв із виставленням відповідних позначок.

Роботи з ліквідації наслідків негоди тривають. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь