Працівники сектору культури райдержадміністрації взяли участь в науково-практичній конференції

Дата: 05.10.2017 13:45
Кількість переглядів: 792

Фото без опису27-28 вересня 2017 року працівники сектору культури Уманської райдержадміністрації взяли участь у роботі науково-практичної конференції «Робота працівників культури: від витоків до сьогодення», що відбулася в м. Кам'янець-Подільському.

Місто має гарні напрацювання в оптимізації роботи культурних закладів, тому зустріч працівників музичних, бібліотечних, духовних закладів, обмін досвідом застосування інноваційних технологій в нових суспільних умовах мала взаємну користь. Предметом стало вивчення досвіду функціонування навчально-виховного комплексу № 9 ім. А.М. Трояна у складі загальноосвітнього комплексу І–ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови та школи мистецтв. Конференція була проведена у міській дитячій школі мистецтв (директор Рябчук В.Г.).

Директор навчального закладу познайомила всіх із структурними підрозділами, поділилася надбаннями та проблемами функціонування комплексу, в якому поєднується поглиблене вивчення іноземних мов із заняттями з мистецтв різних видів. Крім обміну теоретичними знаннями в галузі освітньої, культурно-освітньої та бібліотечної роботи, господарі запросили на свято обдарованих, талановитих особистостей, викладачів та учнів школи мистецтв. Пісні та інструментальні твори, гарний настрій та усмішки всім присутнім дарували творчі колективи школи: ансамбль скрипалів «Адажіо» (керівник Оксана Бордюк), дуети класу викладача Ольги Кріль, фортепіанні дуети класу викладача Інни Луценко, ансамблі духових інструментів (Микола Заремський), ансамбль бандуристів (Леонтина Савіцька), вокальний ансамбль «Водограй» (Оксана Гора). Для всіх учасників конференції було проведено майстер-клас з виготовлення композиції із цукерок у стилі хенд-мейду.

У ході конференції відбувся переїзд до центральної міської бібліотеки ім. Костя Солухи м. Кам'янця-Подільського. Бібліотека славиться застосуванням нестандартних методів популяризації книги та залученням молоді до читання. Це головний інформаційний, дозвіллєвий заклад міста по популяризації книги, впровадженні новітніх технологій та інноваційних заходів, реалізації державних (зокрема) бібліотечних проектів та програм. Тому знайомство зі структурою бібліотеки, особливо з роботою краєзнавчого відділу, досвідом застосування інноваційних технологій (заклад став переможцем обласного бібліотечного ярмарку інновацій) стало методичною підмогою присутнім спеціалістам Уманської РЦБС. Відповідно директор Кравчук Л.М. розповіла про напрямки діяльності нашої бібліотеки, здобутки та пошуки дієвих методів бібліотечної роботи в умовах інформаційного суспільства.

По закінченні конференції та концерту начальник управління культури і туризму висловив вдячність за нашу участь та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю у сфері культури.

Складовою частиною обміну досвідом роботи по краєзнавчо-туристичному напрямку стало відвідування туристичних об’єктів столиці Поділля (їх у місті – 230). Найцікавішими місцями, безумовно, є пам’ятки Старого міста на півострові у каньйоні Смотрича (домініканський монастир, собор Петра і Павла з мінаретом, Ратуша, Башта Баторія та ін.). Величне враження справив замок, що знаходиться через річку від міста, відділений від нього красивим кам’яним мостом. У самому замку в одній із кімнат знаходиться сучасний музей АТО, де розміщені скляні вітражі з відповідними експозиціями.

Наступного дня працівники сектору культури райдержадміністрації мали нагоду відвідати ще одну цікавинку на карті Поділля – Хотин. Його фортеці на кручі над Дністром особливі. Саме тут живе дух Середньовіччя. Саме в Хотинському замку знімалося і знімається більшість наших історичних фільмів.

Учасники поїздки ще довго перебували під враженнями про почуте та побачене в мальовничому подільському краї, тому з великим задоволенням запросили відвідати нашу мальовничу Уманщину.

 За інформацією сектору культури райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь