Відбулася кущова нарада з сільськими головами

Дата: 02.10.2017 14:05
Кількість переглядів: 1118

Фото без описуОсобливості функціонування населених пунктів району, напрями та пріоритети їхньої діяльності перебувають під контролем районної влади. Адже це забезпечує можливість оперативно реагувати на проблемні питання та конструктивно їх вирішувати.

З цією метою 29 вересня відбувся огляд населених пунктів Томашівка, Черповоди, Антонівка, Посухівка, Юрківка та Максимівка за участі голови райдержадміністрації Євгенія Данченка, голови районної ради Оксани Супрунець, сільських та селищного голів, начальників управлінь та відділів райдержадміністрації і районної ради.

Основним завданням було проведення оцінки соціально-економічного розвитку населених пунктів, виконання бюджету, аналізу проблемних питань та діяльності сільських голів як очільників відповідних громад.

Тож при відвідуванні населених пунктів увага зверталася на стан функціонування органів місцевого самоврядування, навчальних, медичних, торгівельних закладів та закладів культури, благоустрій і санітарний стан сіл.

За підсумками об’їзду населених пунктів у Максимівці було проведено кущову нараду під головуванням голови районної державної адміністрації Євгенія Данченка, на якій сільські голови більш детально прозвітували про стан соціально-економічного розвитку оглянутих населених пунктів.

Так, протягом 2017 року на території села Томашівка встановлено 4 камери відеоспостереження на суму 30 тис. грн та 1 автобусну зупинку на суму 11 тис. грн. Разом з тим, проведено ямковий ремонт доріг по вулиці Центральній та Шевченка (102 тис. грн) та капітальний ремонт обеліску Слави (109 тис. грн). В рахунок соціально-партнерської угоди з ДП «Умань-Агро» закуплено сценічні костюми для фольклорного колективу «Берегиня» на суму 44 тис. грн та проведено заміну глибинного насоса в свердловині на суму 10 тис. грн. У перспективних планах роботи сільської ради будівництво системи водопостачання.

У Черповодах значні роботи було проведено по ямковому ремонту доріг (86 тис. грн) та поточному ремонту приміщення ЗОШ І-ІІ ст. (20 тис. грн). Окрім цього, проводиться ремонт сільського будинку культури, до села підведено швидкісний Інтернет та встановлено 12 відеокамер спостереження на суму 220 тис. грн.

В Антонівці проведено ремонтні роботи у фельдшерсько-акушерському пункті (ФАП) на суму 44,4 тис. грн та поточні ремонти доріг – 121 тис. грн. Окрім цього, здійснено ремонт приміщення навчально-виховного комплексу (НВК) та встановлено додаткову автобусну зупинку на в’їзді в село.

Протягом 2017 року у Посухівці проведено ремонт дороги по вулиці Шкільна на суму 100 тис. грн, завершено реконструкцію вуличного освітлення по вулиці Польова протяжністю 0,5 км. на суму 20 тис. грн та здійснено внутрішнє водопостачання ФАПу вартістю 25 тис. грн. У плані роботи провести ремонт приміщення ФАПу.

У Юрківці замінено віконні та дверні блоки в будинку дитячої установи на суму 200 тис. грн та здійснено ремонт вулиці Садова на суму 160 тис. грн. На даний час проводиться поточний ремонт приміщення будинку культури (попередня вартість робіт складає 150 тис. грн). У поточному році виконані роботи по реконструкції системи водопроводу, проводяться роботи щодо встановлення швидкісного Інтернету.

Тісна співпраця з депутатом районної ради, керівником ТОВ «Агроплант» Мордачем Олександром Андрійовичем допомагає підтримувати життя населеного пункту в належному стані. Підприємство займається вирощуванням зернових та інших культур рослинництва. Окрім того, керівник підприємства має сучасну кролеферму, що збудована за європейським стандартами. У 2017 році відкрито забійний цех повного закритого типу та цех з переробки продукції, яка реалізується як на території Уманщини, так і за її межами.

Протягом поточного року в Максимівці прокладено 50% оптоволоконного кабелю по селу для підключення до мережі Інтернет та зроблено капітальний ремонт ритуального майданчика на кладовищі.

Соціально-економічний розвиток населених пунктів району залежить, насамперед, від того, як формується та виконується бюджет. Тому в ході наради обговорено питання виконання місцевих бюджетів за січень-серпень 2017 року та формування місцевих бюджетів на 2018 рік, про що проінформував начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Івасюк.

Зокрема, Микола Якович повідомив, що сільськими радами сіл Томашівка, Черповоди, Антонівка, Посухівка, Юрківка та Максимівка прийнято місцеві податки на земельні ділянки: Томашівка – 0,6%, Черповоди – 0,8%, Антонівка – 0,5%, Посухівка – 0,5%, Юрківка – 0,6%, Максимівка – 0,6%. Водночас, начальник фінансового управління акцентував увагу сільських голів на пошуку шляхів наповнення місцевих бюджетів. Зокрема, необхідно провести роботу щодо збільшення ставки земельного податку до 1% від нормативно-грошової оцінки землі, так як це додаткові надходження до місцевих бюджетів. Також сільським радам спільно з працівниками податкової інспекції необхідно працювати над залученням одноосібників до декларування та сплати податків.

У ході проведення кущової наради заслухано інформацію начальника цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Віри Сакал – «Про організацію заходів цивільного захисту у населених пунктах району». Вона повідомила, що з метою убезпечення життя населення у випадку виникнення надзвичайних ситуацій органам місцевого самоврядування необхідно вжити наступних заходів цивільного захисту: уточнити документацію збірних та приймальних евакуаційних пунктів, утворити резервні фонди сільських бюджетів та матеріальні резерви на випадок надзвичайних ситуацій різного характеру, спільно з керівниками підприємств, установ та організацій перевірити готовність захисних споруд цивільного захисту до укриття населення та інші.

Виїзні наради і надалі планують проводитись в населених пунктах району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь