Очільник області відвідав Уманщину з робочим візитом

Дата: 27.03.2019 14:08
Кількість переглядів: 890

Цими днями голова облдержадміністрації Олександр Вельбівець та перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко відвідали Уманщину. На базі Уманської центральної районної лікарні вони зустрілися з активом району та працівниками медичної сфери. В робочій зустрічі взяли участь народний депутат України Антон Яценко, голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко, голова Уманської районної ради Оксана Супрунець, начальник Управління охорони здоров'я Черкаської ОДА Михайло Лобас, голови районних рад області, депутати Уманської районної ради, сільські, селищний голови, очільники ОТГ району, сільськогосподарські товаровиробники, представники засобів масової інформації та громадськість.

 

Фото без опису

 

Голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець прозвітував присутнім про підсумки економічного і соціального розвитку Черкащини за 2015-2018 роки та окреслив стратегічні завдання області на 2019-2021 роки. Олександр Іванович повідомив, що за останніх чотири роки на Черкащині вдалося реалізувати 4 тис. проектів розвитку на загальну суму понад 5 млрд грн.  При цьому можливості місцевих бюджетів зросли в 2,5 рази. Окрім того, в розвиток бізнесу (збільшення асортименту товару, розширення спектру послуг, модернізація виробництва) вкладено 26 млрд грн капітальних інвестицій. Це дало можливість створити 30 тис. нових робочих місць. Новоствореними підприємствами області додатково в бюджети всіх рівнів за останні два роки було сплачено майже 157 млн грн податку з доходів фізичних осіб. В області ефективно працює Обласний перинатальний центр, створено 5 центрів «Здоров’я жінки», придбано 12 стаціонарних та 1 пересувний флюорографи, функціонує 29 інноваційних шкіл та 26 інклюзивно-ресурсних центрів, створено 69 кооперативів, введено в дію 29 водогонів, придбано 41 шкільний автобус.

План перспективного розвитку Черкаської області на найближчі роки відображає першочергові розвиткові та інфраструктурні проекти у сферах економіки, надання адміністративних послуг, транспортної інфраструктури, охорони здоров’я, освіти, культури, спорту.

Загалом на сьогодні проект Плану перспективного розвитку області на найближчі три роки містить 703 проекти на загальну суму в 3,7 млрд грн. Серед основних – будівництво 23 лікарських амбулаторій, центру екстреної медичної допомоги, школи олімпійського резерву, продовження втілення стандартів нового освітнього простору, зведення двох малих групових будинків для дітей-сиріт, відбудова обласного музично-драматичного театру, модернізація міжнародного аеропорту в Черкасах, відновлення автодоріг як місцевого, так і державного значення та ін.

Підводячи підсумки, Олександр Вельбівець наголосив, що головним завданням є продовжити розпочаті проекти та довести їх до успішного завершення.

Також до присутніх звернувся народний депутат України Антон Яценко. Він розповів про залучені з державного бюджету кошти на проекти соціально-економічного та туристичного розвитку Уманщини. Серед них – відкриття ангіографічного відділення на базі центральної районної лікарні, ремонт доріг Умань-Бершадь та Умань-Черкаси, реконструкція центральної площі та встановлення подвійної очистки води в місті Умань, розбудова оглядових меж Дендропарку «Софіївка».

Після зустрічі керівники області та прилеглих до Уманщини районів ознайомилися з роботою терапевтичного, хірургічного відділень та відділення анестезіології та інтенсивної терапії районної лікарні. Вони оглянули палати, обговорили стан надання медичної допомоги жителям району, актуальні проблеми та перспективи їх вирішення.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь