Перевірено стан благоустрою населених пунктів району

Дата: 05.05.2018 14:12
Кількість переглядів: 1063

З 1 квітня по 1 червня 2018 року відповідно до розпорядження райдержадміністрації № 79 від 30 березня 2018 оголошено двомісячник з благоустрою, озеленення, поліпшення стану довкілля населених пунктів району.

Фото без опису4 травня був здійснений виїзд комісії райдержадміністрації з метою підведення підсумків двомісячника. Було обстежено 16 сіл, а саме: Антонівка, Гереженівка, Доброводи, Дмитрушки, Іванівка, Колодисте, Краснопілка, Родниківка, Рижавка, Сушківка, Пугачівка, Посухівка, Танське, Шарин, Юрківка та Ятранівка.

Заходи з поліпшення навколишнього природного середовища, санітарної очистки та покращення благоустрою населених пунктів проводяться на території усіх сіл району. До участі в роботі залучаються працівники органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, управлінь, відділів та служб райдержадміністрації.

Прибрано території зон масового відпочинку людей, території біля пам’ятних знаків, закладів освіти, культури та медицини.

Проте, узбіччя біля автомобільних доріг не прибрані біля таких населених пунктів як Танське, Косенівка, Сушківка, Колодисте.

Виявлено стихійні сміттєзвалища на окраїнах сіл Танське та Антонівка.

Зовсім не проводилась робота з розчищення прибережно-захисних зон та водойм (ставків, русл річок) в селах Танське, Сушківка та Посухівка.

Комісією виявлено, що території біля в’їзних знаків не прибрані в селах Косенівка, Танське, Колодисте та Рижавка, не пофарбовані в’їзні знаки в селах Антонівка та Юрківка.

У більшості перевірених населених пунктів зупинки громадського транспорту пофарбовані та приведені до належного санітарного стану, проте у селах Родниківка, Рижавка, Сушківка та Дмитрушки необхідно провести роботи з поточного ремонту автопавільйонів.

У рамках проведення двомісячника, а також Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» проводиться комплекс робіт з розчищення, озеленення територій, а також заходів із санітарного очищення територій населених пунктів району. Відповідно до розпорядження Черкаської обласної державної адміністрації № 245 від 18 квітня 2018 року «Про проведення в області дня благоустрою та Дня Довкілля», 21 квітня 2018 року на території району було проведено день благоустрою, під час якого активно проводилися заходи з озеленення – висаджено 530 декоративних та хвойних насаджень. А саме в с. Вільшана Слобідка висаджено 50 горіхів та 3 липи, с. Дмитрушки – 20 горіхів біля церкви та дитячого садочка, 4 ялинки біля пам’ятника Шевченку, с. Острівець – 30 декоративних дерев, с. Полянецьке – 150 хвойних насаджень, с. Пугачівка – 60 хвойних насаджень вздовж центральної вулиці, с. Рижавка – 32 декоративних дерев біля будинку культури, с. Ропотуха – 50 декоративних дерев біля будинку культури та Обеліску Слави, с. Старі Бабани – було висаджено 111 дерев під час акції під девізом «Саджай», с. Фурманка – 20 декоративних дерев. Майже у всіх населених пунктах району висіяно квіти біля адміністративних будівель та  пам’ятних знаків.

Загалом під час «Дня Довкілля» на території Уманського району ліквідовано 280 м куб. стихійних сміттєзвалищ, упорядковано 52,1 га сільських парків та скверів, прибрано 31240 га прибудинкових територій, упорядковано 32 дитячих майданчики, приведено до належного санітарного стану 42 кладовища; упорядковано братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань – 65; протяжність очищених від сміття берегів становить 1,6 км. На заходи з проведення «Дня Довкілля» використано 2250 тис. грн коштів місцевих бюджетів.

У суботнику активну участь взяли 2094 особи, з них до громадських робіт залучені 36 осіб, які перебувають на обліку в Уманському районному центрі зайнятості.

 

За інформацією відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь