Немає нічого більш важливого, ніж єдність міжнародної коаліції на підтримку України та єдність між обома берегами Дніпра – Президент

Дата: 12.04.2019 14:15
Кількість переглядів: 592

Президент України Петро Порошенко наголошує, що єдність України та її народу – це питання, яке стоїть в одному ряду із забезпеченням безпеки нашої держави.

«Безпека – це не лише про війну. Безпека – це не лише про відсіч агресії. Це також про нашу єдність», – наголосив Глава держави під час виступу на Київському безпековому форумі «Невтомна хвиля: стратегічний вибір України та Заходу».

Петро Порошенко особливо відзначив важливість єдності міжнародної коаліції на підтримку України. «І в цьому напрямку були докладені, я хочу ще раз наголосити на цьому, колосальні зусилля. І саме тому сьогодні ми маємо такий потужний фронт наших друзів і прихильників по всьому світу», – наголосив він.

Президент повідомив, що вже завтра здійснить візит до Німеччини, де проведе зустріч з Канцлером Ангелою Меркель. «Я думаю, що не всі чітко розуміють який величезний внесок вона зробила у становлення нашої держави саме за останні п’ять років. І у відновлення нашої територіальної цілісності її внесок також важко оцінити. І я щиро пишаюся, що і я, і всі українці можуть упевнено її називати нашим найбільшим другом», – підкреслив Петро Порошенко.

Також він повідомив про заплановану зустріч з Президентом Франції Еммануелем Макроном. «Бо на кону доля держави, доля європейської безпеки – не лише української, а й європейської безпеки. Доля стабільності континенту. Саме тому ці переговори важливі для України, але й важливі для них», – наголосив він.

Президент зазначив, що ці зустрічі мають винятково важливе значення, особливо на тлі спроб вчергове переглянути санкції проти Росії. «Кожні півроку Росія намагається зруйнувати ці санкції. І нам потрібна відповідальна, дуже професійна і копітка робота, бо єдність Заходу щодо цього питання наша команда спільно тримала непорушно всі п’ять років. І наголошую – триматиме далі», – сказав він.

Водночас Петро Порошенко зауважив, що єдність – це не лише міжнародна підтримка, це також єдність всередині держави, яка аж ніяк не менш важлива. «Мій сигнал дуже простий: немає нічого більш цінного, ніж єдність між обома берегами Дніпра. Між сходом і заходом України. Між півднем і північчю. Між прихильниками Порошенка і вболівальниками іншого кандидата», – підкреслив Президент.

Саме тому, переконаний він, для агресора, для ворогів України, немає нічого більш спокусливого, ніж спробувати цю єдність якось розхитати.

«Наголошую, що як Президент України і Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України я нікому не дозволю цю єдність якось порушити. Друзі, бо саме завдячуючи нашій єдності, ми змогли пройти найскладніший етап в новітній історії України. Саме завдяки єдності ми з вами зберегли державу. Саме завдяки єдності ми створили надійну базу для перетворення України в успішну країну щасливих людей», – резюмував Глава держави.

Петро Порошенко також констатував, що саме спільна мета про вступ до Євросоюзу та НАТО об’єднала українську націю і саме завдяки об’єднавчій позиції народних депутатів вдалося закріпити цей курс у Конституції.

За інформацією офіційного інтернет-представництва Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь