На Черкащині розпочнуть ремонт автодороги міжнародного значення М-05 Київ-Одеса

Дата: 29.03.2019 14:15
Кількість переглядів: 512

Фото без описуВідповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2019 року №104-р, розпочалися роботи з поточного середнього ремонту дорожнього покриття у Черкаській області.

На замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області цього тижня розпочнуться роботи з поточного середнього ремонту автодороги загального користування державного значення М-05 Київ-Одеса на ділянці км 143+028 – км 152+918. Наразі тривають підготовчі роботи до початку ремонтних робіт на цій ділянці автодороги.

На автодорозі М-05 облаштують необхідні тимчасові дорожні знаки, інформаційні панно та інші технічні засоби організації руху (відповідно до Схеми об’їзду, погодженої з Управлінням патрульної поліції у Черкаській області).

Поточний середній ремонт ділянки автодороги М-05, протяжністю майже 9,9 км, буде проведено у Жашківському районі від кордону з Київською областю і до закінчення міста Жашків у напрямку Умані.

Поточний середній ремонт розпочнеться з правого проїзду автодороги М-05 Київ-Одеса. На час проведення ремонтних робіт рух транспорту правим проїздом буде перекрито, рух відбуватиметься по лівому проїзду у реверсному режимі.

Під час проведення поточного середнього ремонту ділянки автодороги М-05 буде проведено ремонт дорожнього одягу. Зокрема, буде проведено укріплення та підсилення існуючого дорожнього одягу, укріплять узбіччя та влаштують водовідведення з проїзної частини автодороги. Буде влаштовано новий вирівнюючий та верхній шар асфальтобетонного покриття, з’їзди з автодороги.

Проектом проведення поточного середнього ремонту заплановано також ремонт двох шляхопроводів на цій ділянці автодороги на км 147+018 та км 147+253. Під час ремонту шляхопроводів буде влаштовано водовідведення зі штучних споруд, влаштовано нові деформаційні шви, вирівнюючий та верхній шар асфальтобетонного покриття на прогонових будовах шляхопроводів.

Також на цій ділянці автодороги М-05 Київ-Одеса передбачено ремонт автопавільйонів громадського транспорту, зупинкових майданчиків та громадських туалетів. Буде проведено роботи із укріплення та планування узбіччя, обрізання порослі та обрізка крон дерев.

По завершенню робіт з влаштування нового дорожнього покриття, буде влаштовано нову дорожню розмітку холодним пластиком, острівці безпеки, встановлено нові дорожні знаки та влаштовано нове дорожнє огородження.

Технічний нагляд за проведенням робіт здійснюватимуть спеціалісти Відділу якості, технічного контролю та нових технологій і Лабораторії з контролю якості Служби автомобільних доріг у Черкаській області та ДП «Дорожній контроль якості».

Дорожнє покриття по всій протяжності автодороги М-05 Київ-Одеса цієї весни опинилося у неналежному стані через багато факторів, які не залежать від дорожників. Внаслідок тривалої експлуатації, через недостатність фінансування дорожньої галузі протягом останніх десятиріч, порушення міжремонтних термінів, інтенсивний рух великовагового транспорту та понаднормове завантаження вантажівок, що їздять цим маршрутом, дорожнє покриття автодороги М-05 Київ-Одеса зазнало значних руйнувань і потребує ремонтних робіт.

За інформацією САД у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь