Триває голосування за пріоритети Відкритого Уряду у 2018 – 2020 роках

Дата: 17.07.2018 14:21
Кількість переглядів: 544

До 20 липня 2018 року кожен може проголосувати за нові пріоритети Уряду України в рамках реалізації міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» на найближчі два роки.

Винесені на голосування пропозиції до плану дій з впровадження в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» були попередньо напрацьовані представниками інститутів громадянського суспільства, органів виконавчої влади, робочими групами Координаційної ради з питань реалізації в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Пропозиції, зокрема, стосуються розкриття даних про будівництво інфраструктурних об’єктів, забезпечення відкритості продажу публічних активів та арештованого майна, створення системи «Прозорий бюджет», верифікації інформації про кінцевих бенефіціарних власників, надання громадянам вільного доступу до екологічної інформації, розкриття даних видобувних галузей, створення он-лайн платформи для взаємодії з інститутами громадянського суспільства, забезпечення відкритості у сфері освіти тощо.

За рекомендаціями Керівного комітету Ініціативи, до плану дій мають увійти до 15 зобов’язань.

Обрати з запропонованого переліку зобов’язань 15 пріоритетних можна за посиланням   https://www.discuto.io/en/consultation/33009.

Довідково 

Ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд» спрямована на об‘єднання зусиль урядів та громадянського суспільства для створення позитивних змін у житті громадян.

Ініціатива започаткована на сесії Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2011 року лідерами 9 організацій громадянського суспільства та 8 урядів (Бразилія, Індонезія, Мексика, Норвегія, Філіппіни, Південна Африка, Великобританія та США). Станом на 1 липня 2018 року до Ініціативи приєднались вже 75 країн та 17 субнаціональних урядів.

У рамках реалізації Ініціативи уряди країн-учасниць спільно з громадянським суспільством розробляють та реалізують дворічні національні плани дій. Кожен план дій повинен містити конкретні, амбітні зобов’язання, спрямовані на удосконалення прозорості, підзвітності та громадської участі.

Україна є членом Ініціативи з 2011 року. За цей час Урядом спільно з громадянським суспільством реалізовано 2 дворічні плани дій, реалізація 3-го плану триває. У рамках реалізації попередніх планів дій запроваджено державне фінансування політичних партій, доступ до відкритих даних та архівів комуністичного режиму, Єдиний веб-портал використання бюджетних коштів, систему електронних публічних закупівель «ProZorro», електронні петиції, ЕІТІ стандарти, електронні декларації тощо.

Відеоролик про Ініціативу «Партнерство «Відкритий Уряд» можна переглянути за посиланням

:https://www.youtube.com/watch?v=B_WeADzVgjI .

За інформацією Урядового порталу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь