Гуманне поводження з безпритульними тваринами

Дата: 15.03.2019 14:29
Кількість переглядів: 746

Фото без описуНезабаром весна і однією із найбільш актуальних проблем стане питання безпритульних тварин на вулицях населених пунктів.

З метою регулювання чисельності безпритульних тварин, забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, запобігання виникненню фактів жорстокого поводження з тваринами в області діє Програма регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2016-2020 роки, затверджена рішенням обласної ради від 07.10.2016 № 9-7/УІІ (зі змінами).

Серед завдань цієї Програми - зменшення кількості безпритульних тварин - стерилізація та вакцинація проти сказу усіх вуличних тварин у кожному населеному пункті області. Здійснення місцевою владою інформаційно-просвітницької роботи серед населення щодо необхідності дотримання правил утримання і поводження з домашніми тваринами - порушення яких сприяє появі на вулицях нових безпритульних тварин.

Офіційним виконавцем Програми є Черкаський обласний благодійний фонд «Життя», який допомагає області вирішувати проблему безпритульних тварин (контактний телефон 098 482 8979), допомагає місцевій владі із практичним виконанням робіт (залучення ветеринарного лікаря, відловника тварин, тощо).

Напередодні весни, місцева влада в силі виділити незначну суму на те, щоби кожна вулична тварина була безпечна, щеплена проти сказу.

Сьогодні законодавство України дуже жорстоко карає за спроби жорстокого поводження із тваринами. До Кримінального кодексу внесено поправки, що передбачають для правопорушника арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

За ці ж дії, скоєні у присутності дітей, будуть каратися обмеженням або позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Відповідно до  кодексу законів про адміністративні правопорушення, жорстоке поводження з тваринами карається накладанням штрафу у розмірах  від 3400 до 5100 грн. із конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя чи здоров'я.

Ті ж дії, скоєні повторно, або щодо двох і більше тварин, або групою осіб, пропаганда жорстокого поводження з тваринами тягнуть за собою накладення штрафу від 5100 до 8500 грн. або адміністративний арешт до  15 діб із конфіскацією тварини.

В разі якщо ви стали свідками жорстокого ставлення до тварин негайно звертатися до поліції за телефоном 102.

За інформацією управління агропромислового розвитку

Уманської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь