Заробітна плата та стан її виплати у ІV кварталі 2018 року в Уманському районі

Дата: 22.03.2019 14:32
Кількість переглядів: 703

Фото без описуЗаробітна плата – є важливим засобом підвищення зацікавленості працюючих у результатах своєї праці, її продуктивності, збільшення обсягів виробленої продукції, поліпшення її якості та асортименту.

Заробітна плати виступає головним джерелом доходу як тих, хто працює, так і тих, хто вже втратив працездатність за віком( бо лежить в основі формування розміру їх пенсії), а тому є важливим чинником формування якості життя людей, визначаючи можливості людського розвитку, забезпечуючи отримання загальної та професійної освіти, якісного медичного обслуговування і збереження здоров’я, формування загальнокультурних цінностей тощо.

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій району із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у ІV кварталі 2018 року становила 9165 грн. (по області 8067 грн.), що у 2,2 рази вище рівня мінімальної заробітної плати (4173 грн.).

Порівняно з відповідним періодом минулого року розмір заробітної плати по району збільшився на 2353 грн. (6812 грн.) і за рівнем середньомісячної заробітної плати район посів 3 місце серед 20 районів області.

За даними Головного управління статистики у Черкаській області заборгованість із виплати заробітної плати станом на 01.02.2019 в районі відсутня.

В районі працює робоча група з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

Впродовж 2018 року проведено 10 засідань робочої групи, на яких заслухано 36 керівників та бухгалтерів підприємств, установ та організацій району, які відповідно даних Уманського відділу обслуговування громадян №1 Управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області нараховують заробітну плату менше мінімальної. В ході засідань встановлено, що заробітна плата нараховувалась без порушення чинного законодавства, але не належним чином були заповнені звіти до Пенсійного фонду.

У 2018 році спеціалістами управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації здійснено 45 обстежень щодо дотримання законодавства України з питань виплати своєчасного і не нижче визначеного державою мінімального розміру заробітної плати. Із них обстежено: 14 - сільськогосподарських підприємств, 3 - промислове, 1 - будівельне та 27 обстежень інших суб’єктів економічної діяльності району. Фактів порушення нарахування та виплати заробітної плати не встановлено.

У разі виникнення питань щодо дотримання законодавства з оплати праці та легалізації трудових відносин ви можете звертатися за адресою: м. Умань, вул.Залізняка, 2а, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, кабінет 416, або за тел. 3-41-46.

Начальник управління праці та соціального захисту

населення райдержадміністрації        О.Я.Ярошевич


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь