Проведено навчання для керівників цивільного захисту закладів освіти Уманського району

Дата: 19.04.2018 14:39
Кількість переглядів: 991

17 квітня 2018 року на базі Уманських курсів 3 категорії проведено функціональне навчання осіб, які очолюють формування цивільного захисту закладів освіти району.

Фото без описуУ семінарі взяли участь завідувач курсів О.А. Гребьонкін, майстер виробничого навчання О.І. Борисов, завідувач сектору ЦЗ та ОР Уманської РДА В.С. Сакал, головний лікар станції швидкої медичної допомоги м. Умань С.Т. Гурбич та головний інспектор РВ УДСНС України у Черкаській області майор служби ЦЗ Є.П. Кравченко.

У ході проведення семінару слухачі були ознайомлені з організаційною структурою, оснащенням формувань, функціональними обов’язками щодо дій в умовах загрози і виникнення надзвичайної ситуації, а також оволодівали навичками надання домедичної допомоги потерпілим при різних типах ушкоджень, нещасних випадках на виробництві та в побуті (травми, переломи, опіки, кровотеча, вивихи, розтягування, обмороження, іммобілізація, непрохідність дихальних шляхів та ін.), користування засобами індивідуального і колективного захисту, засобами пожежогасіння, особливостями проведення оповіщення та інформування в закладах освіти та своєчасної евакуації. Окрім цього, до слухачів були також доведені основні вимоги щодо утримання території, будівель, споруд, протипожежних розривів, джерел протипожежного водопостачання.

З метою покращення просвітницької діяльності слухачам були надані розроблені педагогічними працівниками НМЦ ЦЗ та БЖД Черкаської області методичні та відеоматеріали, інформаційні листівки, пам’ятки з тематики цивільного захисту та дій у надзвичайних ситуаціях.

За відгуками учасників семінару, набуті під час заходу знання суттєво допоможуть їм у вирішенні багатьох питань, а саме: ефективно та більш якісно виконувати обов’язки осіб, які очолюють формування ЦЗ; удосконалювати рівень теоретичної та практичної підготовки складу формувань до вмілих дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій та компетентно вирішувати проблеми колективної безпеки учасників навчально-виховного процесу загальноосвітніх навчальних закладів Уманського району.

Завідувач Уманських курсів 3 категорії        О.А.Гребьонкін



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь