Проведено засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Дата: 11.05.2019 14:55
Кількість переглядів: 748

11 травня перший заступник голови Уманської райдержадміністрації Сергій Жорницький провів чергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 9.01.2014 № 11 основною метою функціонування єдиної державної системи цивільного захисту є забезпечення реалізації державної політики у сфері цивільного захисту у мирний час та в особливий період. На сході України, в окремих областях триває Операція об'єднаних сил, тому питання готовності до діяльності сил цивільного захисту в особливий період є одним із найактуальніших. На цьому наголосив, відкриваючи засідання, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький.

Власне, виконання заходів з підготовки Уманської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Черкаської області до функціонування під час особливого періоду – було першим питанням порядку денного. Керівники окремих районних структур доповіли про свій стан готовності. При цьому, представники правоохоронних органів закликали населення не допускати несанкціонованих запусків безпілотних літальних апаратів поблизу військових об’єктів. Якщо ж такі апарати були помічені або ж неподалік територій військових об’єктів перебувають підозрілі особи, що цікавляться інформацією про них, виконують фото-, відео зйомку – необхідно невідкладно повідомляти про це органам Нацполіції та СБУ.

Далі учасники зібрання обговорили шляхи запобігання загибелі людей на водних об’єктах району, безпеку під час оздоровчого періоду. У лютому 2019 року зареєстровано 1 випадок загибелі людини на водоймі с. Посухівка, причиною нещасного випадку стало порушення правил безпеки у період відлиги. Травень місяць – це період підготовки до сезону відпочинку на водоймах. На даний час температура повітря та води у водоймах ще недостатня для купання, однак літо наближається, тому необхідно вжити заходи безпеки.

Згідно з діючим законодавством України, у т.ч. Законом України «Про органи місцевого самоврядування в Україні», Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України, затвердженими наказом Міністерства внутрішніх справ України від 10.04.2017 № 301, купання, відпочинок біля водних об’єктів дозволяється лише у місцях, що визначені рішеннями сільських рад, а також належно облаштовані  з урахуванням усіх норм безпеки (проведений лабораторний контроль води та ґрунтів, очищене дно та урізи води, поставлений рятувальний пост та багато іншого). Про визначення та обладнання пляжу, місця масового відпочинку населення інформується в окремому порядку, у решті випадків, якщо людина відпочиває на самовільно влаштованих пляжах, відповідальність за її безпеку ніхто не несе.

З метою запобігання випадкам загибелі та травмування людей на водоймах району місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій райдержадміністрації повідомляє населенню про те, що станом на 11.05.2019 місця масового відпочинку на водоймах Уманського району не визначені (пляжі, місця для купання, для розваг на воді на спеціальних технічних засобах), тому купатися у будь-якій водоймі району не можна.

Майже щорічно під час проведення земельних робіт, після розмиву дощами земельних ділянок, у районі знаходять застарілі боєприпаси. У зв’язку з чим на засіданні комісії також розглянуто питання щодо визначення місць для знищення вибухонебезпечних предметів на підпорядкованих територіях.

При знаходження застарілих боєприпасів, невідомих предметів, що можуть бути вибуховими пристроями (сумки, валізи, пакети, іграшки, коробки та ін.) необхідно позначати місце знахідки та негайно повідомляти про нього органи ДСНС та Нацполіції.

Номери телефонів для реагування на екстрені ситуації:

Уманське районне відділення поліції Уманського відділу поліції ГУНП в Черкаській області – 102, 3-48-25;

Уманський міжрайвідділ УСБУ України в Черкаській області – 3-22-56;

Уманський РВ УДСНС України у Черкаській області – 101; 4-04-47.

Також на засіданні були прийняті рішення про забезпечення виконання Комплексного плану дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо протипожежного захисту лісів, сільгоспугідь у весняно-літній період.

 

За інформацією сектору цивільного захисту

та оборонної роботи Уманської РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь