Перший заступник голови РДА Сергій Жорницький привітав жителів Бабанки із Днем селища

Дата: 21.09.2018 15:05
Кількість переглядів: 1386

У кожного з нас є маленька Батьківщина. Там, де ми народились, де слухали колискову матері, де зробили свої перші кроки, де промовили перші слова. У кожного вона своя, та кожен її любить і пам’ятає, куди б не закинуло життя. Проявом такої любові стало свято – День селища Бабанка Уманського району, яке відзначається 21 вересня.

Звертаючись до жителів населеного пункту, селищний голова Михайло Байда зазначив, що Бабанка відзначає своє 420-річчя. Саме стільки років – першій віднайденій задокументованій згадці про селище.

Селищу є, чим пишатися. Воно було і залишається одним із найбільших та найрозвиненіших в Уманському районі. На цьому наголосив у виступі перший заступник голови Уманської районної державної адміністрації Сергій Жорницький.

Сергій Петрович також висловив думку, що завдяки ефективній співпраці районної державної адміністрації, районної ради, Бабанської селищної ради, влади вищого рівня, представників бізнесу населений пункт живе і розвивається, стаючи прикладом для інших сіл району.

Перший заступник голови РДА відзначив, що цього року Бабанська школа отримала статус опорного навчального закладу. Цьому передувало оновлення її матеріально-технічної бази: придбано шкільний автобус, кабінет інформатики для учнів початкових класів. І при нагоді, на святі Сергій Жорницький зробив для школи ще додатковий приємний подарунок – два ноутбуки, які допомагатимуть у навчанні двом першим класам – першопрохідцям «Нової української школи».

Почесними грамотами Уманської райдержадміністрації за вагомий внесок в соціально-економічний розвиток, активну участь в громадському житті селища та з нагоди святкування Дня смт Бабанка були нагороджені директор ТОВ «Агровіт» Микола Бахчеван, а також директор ПСП НП «Бабанське» Олександр Павлик.

Також Сергій Жорницький висловів щирі сподівання, що День селища стане потужнім об’єднуючим фактором для кожного з присутніх:

«Місцеві, й приїжджі, ті, хто давно виїхав далеко за межі рідного дому, колишні колеги, родичі, друзі – сьогодні всіх зібрало свято. Тож бажаю, щоб кожен залишився з яскравими враженнями, від душі відпочив від буденних справ та, можливо, ще більше полюбив свій рідний, мальовничий куточок України. Процвітання вашому селищу і Божої благодаті!»

Святкове дійство сьогодні триватиме до самого вечора, для жителів селища підготували яскраву концертну програму. Окрім того, тут облаштовані столи достатку кожної вулиці селища, різноманітні виставки – Бабанської дитячої музичної школи, сільської бібліотеки, місцевих умільців, проводиться ярмарок виробів народно-ужиткового мистецтва.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь