Центр первинної медико-санітарної допомоги Уманського району долучився до відзначення Всесвітнього тижня грудного вигодовування

Дата: 14.08.2017 15:07
Кількість переглядів: 804

Фото без описуЩороку в перший тиждень серпня в багатьох країнах світу проводяться заходи, присвячені тижню підтримки грудного вигодовування. Медичні працівники первиної галузі охорони здоров'я Уманського району теж долучилися до його проведення. З 1 по 7 серпня медиками проводились заходи в напрямку популяризації грудного вигодовування, навчання вагітних жінок, матерів щодо переваг і методів грудного годування, шляхів збереженнялактації в складних ситуаціях, ознайомлення з нормативними актами, що захищають материнство та сприяютьпідтримці грудного вигодовування дітей.

Для майбутніх та теперішніх мам були проведені численні семінари та майстер-класи, зокрема, в медичних закладах району. Так, 4 серпня на базі фельдшерсько-акушерського пункту села Полянецьке було проведено захід з підтримки грудного вигодовування (ГВ). Серед запрошених – вагітні, їх чоловіки, та жінки, які мали позитивний досвід ГВ. Також були дітки, які тривалий час знаходились на ГВ. Обговорювалися питання, що стосувалися переваг ГВ, як боротись з проблемами, які можуть виникнути, та чи варто годувати після 1 року.

Медики Родниківської амбулаторії також зібрали вагітних жінок та матерів, щоб поговорити про переваги природного вигодувування дітей. Зосердили увагу на користі грудного молока. Обговорили як зберегти грудне вигодовування в кризових ситуаціях. "Грудне молоко – ідеальна їжа для новонародженого, яка дає здоровий старт у життя" – зазначив завідувач амбулаторії Віталій Кузьменко.

Для всіх учасників та організаторів Тиждень був насиченим та яскравим.

За інформацією КЗ «Уманський районний центр первинної

медико-санітарної допомоги» Уманської РР


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь