Святкуємо безпечно

Дата: 22.12.2017 15:09
Кількість переглядів: 893

Фото без описуНа виконання доручення голови райдержадміністрації від 18.12.2017  № 46-д 22.12.2017 проведено засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на тему: «Про  запобігання надзвичайним ситуаціям під час  проведення  Новорічних та Різдвяних свят».

Під час засідання  розглянуті питання про готовність сил і засобів цивільного захисту району до реагування на загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій під час  проведення  новорічних  та різдвяних свят, про організацію безпеки під час  проведення  свят у закладах освіти району,  профілактику нещасних випадків під час канікул, про організацію заходів безпеки у Рижавському стаціонарному відділенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Уманського району,   а також у будинках, де проживають одинокі люди похилого віку, категорійні сім’ї.

З огляду на початок зимового періоду, заслухано доповідь начальника філії «Уманський райавтодор» ДП «Черкаський облавтодор» ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» Дідури В.М. щодо наявності пального, посипкових матеріалів, проведення робіт з розчистки доріг у зоні обслуговування.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Бондар Б.Б. проінформував членів комісії  щодо затвердження наказу «Про заходи безпеки під час зимових канікул, новорічних та різдвяних свят та організацію роботи щодо попередження надзвичайних ситуацій у закладах освіти району в зимовий період». З гідно з наказом у загальноосвітніх закладах району  призначені особи, відповідальні за безпеку під час святкових заходів, проведені інструктажі з безпеки життєдіяльності, заборонено використання  піротехнічних виробів на святкових заходах, посилена увага до  запобіганню терористичним проявам.

Фото без описуЗгідно з інформацією ПАТ «Уманьгаз», Уманських енергетичних мереж ПАТ «Черкасиобленерго» розроблені графіки чергувань відповідальних працівників.

Враховуючи проблему із забезпеченням бригад Уманських енергетичних мереж пальним, місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій просить органи місцевого самоврядування спільно з керівниками підприємств надавати допомогу черговим підрозділам для ліквідації аварійних ситуацій на лініях та у системах електропостачання, вчасно проводити огляд ліній та видалення насаджень, що ростуть у охоронній зоні.

Заступник начальника Уманського РВ УДСНС України у Черкаській області у своєму виступі наголосив на  відсутності у районі техніки для витягування із снігових заметів  перевантажених вантажівок та необхідності організації якісної розчистки доріг не лише на дорогах державного значення, а і у межах населених пунктів.

 Важливо у період вихідних та святкових днів стежити за роботою опалювальних приладів, дотримуватись протипожежної безпеки при використанні пічного, газового опалення, щоб уникнути випадків виникнення пожеж та отруєння чадним газом. Остерігайтесь і отруєнь неякісними продуктами харчування, в тому числі і спиртними напоями.

Коли водойми вкриються кригою на слідкуйте, щоб діти не виходили на неї і самі зайвий раз не ризикуйте. Шановні уманчани, бережіть себе та своїх близьких, і нехай прийдешній Новий рік принесе в наш дім мир та злагоду!

 

Завідувач сектору з питань цивільного захисту

та оборонної роботи райдержадміністрації      

   В.С.Сакал

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь