Уманщина відзначила День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

Дата: 22.06.2018 15:16
Кількість переглядів: 682

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять  мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Тож з нагоди цієї трагічної дати у селі Гереженівка Уманського району сьогодні відбулись пам’ятні заходи.

Біля меморіального комплексу героям Другої світової війни зібралися голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко, керуюча справами районної ради Наталія Короп, працівники райдержадміністрації та районної ради, сільський голова с. Гереженівка Людмила Бень, очільники інших територіальних громад, голова районної ради ветеранів війни та праці Анатолій Дем’янчук, діти та учасники війни, керівники навчальних закладів району, громадськість.

Спільно вони вшанували героїчний подвиг наших захисників хвилиною мовчання та покладанням квітів до обеліску Слави.

Голова райдержадміністрації Євгеній Данченко наголосив, що наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Адже життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.

«День 22-го червня овіяний сумом та скорботою. Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність – ось що він символізує, назавжди залишаючи в історичній пам’яті вторгнення фашистської Німеччини на наші землі у 1941 році.

Ми схиляємо голови перед героями, які загинули у смертельному двобої з фашистськими агресорами, чиї братські могили розкидані по українській землі і по всьому світу».

Горем і болем Друга світова війна увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю. Із 256 жителів Гереженівки, які пішли на фронт, не повернулися живими більше половини – про це зазначила у виступі Людмила Бень.

Учасник бойових дій Другої світової війни, полковник у відставці Григорій Вихватнюк поділився спогадами про жахи найкривавішого військового конфлікту в світі. А Анатолій Дем’янчук – спогадами про життя в умовах розрухи, без батьків і звичної для сучасних дітей безтурботності, адже він – із покоління людей, яких назвали «діти війни».

Війна з її героїзмом і трагізмом, поразками і перемогами – це наша історія, історія наших співвітчизників: синів і дочок нашої Батьківщини та українського народу, які стали жертвами ворога.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь