У розпалі: понад 700 оздоровчих та відпочинкових закладів діють на Черкащині

Дата: 21.06.2019 15:16
Кількість переглядів: 557

Літня оздоровча кампанія – у розпалі. Нині послугами з відпочинку та оздоровлення планують охопити до 80 тисяч дітей Черкащини. Наразі приймають малих відпочивальників більше 700 стаціонарних профільних закладів. Про це у ході колегії облдержадміністрації повідомив начальник обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Максим Зеленський.

Так, влітку на проведення оздоровчої кампанії запланували використати 33 млн грн. У квітні провели відкриті торги на тендерні закупівлі послуг з оздоровлення та відпочинку для дітей соціально незахищених категорій. Наразі відпочивають у таборах 199 дітей соціально незахищених категорій. Також управлінням здійснюється щорічне направлення дітей до державних центрів. Зокрема до українського дитячого центру «Молода гвардія», куди направили 120 дітей, та міжнародного дитячого центру «Артек». Тут відпочили вже 133 дитини.

– Оздоровлення дітей у літній період – складова частина роботи обласної влади, – каже посадовець. – Тому перед нами стоїть важлива мета – створити умови для безпечного забезпечення оздоровлення, збереження життя дітей та подальшого формування їхньої життєвої компетентності. Як дорослі чекають відпусток, так і діти потребують якісного та повного літнього відпочинку після завершення навчального року. Наразі в області діти можуть відпочити та оздоровитися у 714 профільних закладах. З них 13 заміських стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку, 558 – з денним перебуванням, 140 закладів праці та відпочинку та 3 стаціонарні наметові містечка.

Він відмітив, що спостерігається тенденція до скорочення мережі закладів оздоровлення та відпочинку. Зокрема на це впливає створення об?єднаних територіальних громад, у яких не передбачено фінансування на утримання таких закладів.

Також у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку області будуть проводитися тематичні зміни і заходи національно-патріотичного спрямування. Щорічно до проведення оздоровчої кампанії залучається відділення Національного олімпійського комітету України в області. В дитячих закладах оздоровлення та відпочинку області Комітетом проводиться комплекс заходів під назвою «Олімпійське літо».

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь