Чергова сесія районної ради: затвердження бюджету на 2019 рік та ряд інших важливих питань життєдіяльності району

Дата: 22.12.2018 15:18
Кількість переглядів: 1138

Фото без опису21 грудня вібулася 37 чергова сесія Уманської районної ради. Участь у її роботі взяв голова райдержадміністрації Євгеній Данченко, сільські та селищний голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради.

Сесія розпочалася із вручення почесних відзнак Черкаської обласної ради депутатам районної ради. За вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток територіальних громад області почесними грамотами були нагороджені: Гринь Юрій Іванович; Кузьменко Людмила Іванівна; Кочубей Микола Дмитрович; Кобець Любов Іванівна та Коцюбенко Василь Володимирович.

За результатами щорічного обласного конкурсу «Краща сільська рада 2017 року», Родниківська сільська рада виборола перше місце за реалізацію програм соціально-економічного і культурного розвитку села.

В ході роботи сесії депутатським корпусом було розглянуто та схвалено ряд питань. Зокрема, депутати одноголосно підтримали затвердження районного бюджету на 2019 рік, за який проголосували усі присутні 33 депутати районної ради. Як повідомив начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Івасюк  обсяг доходів прогнозується в сумі 264 589,377 тис. грн, у т. ч. доходи загального фонду районного бюджету – 261 849,677 тис. грн та доходи спеціального фонду районного бюджету – 2 739,7 тис. грн. Обсяг видаткової частини проекту районного бюджету на 2019 рік визначено в сумі 264589,377 тис. грн, у тому числі видатки загального фонду районного бюджету – 261849,677 тис. грн та видатки спеціального фонду районного бюджету – 2739,7 тис. грн.

Під час засідання депутати затвердили програму «Економічного і соціального розвитку району на 2019 рік, яку представляла на сесії начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Тетяна Солом’яна.

Депутати розглянули та затвердили районні довгострокові Програми, а саме: про затвердження Цільової програми підтримки військовослужбовців, які уклали контракт в 2018-2019 роках, про районну програму розвитку та забезпечення функціонування системи оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій на період 2019-2021 років; про Програму підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Уманського району на 2019-2020 роки, про Програму розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Уманському районі та підтримки комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради на 2019-2021 роки.

Щодо програми «Розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Уманському району на 2019 рік», передбачено кошти в сумі  6,3 млн грн.

Також на сесії затверджено програму «Організація харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій загальноосвітніх навчальних закладів району на 2019 рік», фінансовий ресурс цієї Програми (на придбання продуктів харчування) в наступному році передбачається в розмірі 1,8 млн грн.

Ще одним важливим питанням, яке цього дня пропонувалося до розгляду на сесії районної ради було внесення змін до районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки. Зміни до програми передбачають виділення коштів на автомобільне перевезення на приміських маршрутах на загальну суму 2,3 млн грн, залізничне перевезення – 40 тис. грн та оплату по встановленню телефонів та користування телефоном – 21,2 тис. грн.

Сесією районної ради було також внесено зміни до районних довгострокових Програм: про внесення змін до районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців-добровольців на 2018-2022 роки та про внесення змін до Комплексної програми функціонування та розвитку системи цивільного захисту району, забезпечення обороноздатності, створення місцевого матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2018-2020 роки».

Також депутатами було затверджено план роботи Уманської районної ради на І півріччя 2019 року, схвалено ряд земельних питань та питання комунальної власності.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь