Тут важлива координація, – Тарас Висоцький про допомогу Черкаської АРР громадам області

Дата: 19.04.2019 15:30
Кількість переглядів: 652

 

Спроможні об’єднані територіальні громади мають стати базовим елементом системи влади України в майбутньому. Нині на Черкащині створено 57 ОТГ, 54 з яких перебувають на прямих міжбюджетних відносинах із державним бюджетом. Тому першочерговим завданням для них є визначення пріоритетів розвитку та раціонального використання отриманого ресурсу на благо громади. Допомагають визначати пріоритетні напрями розвитку громади та залучати додатковий фінансовий ресурс фахівці Черкаської агенції регіонального розвитку.

Фото без описуСтратегія розвитку і план її реалізації є тими інструментами планування, які визначають пріоритети розвитку громади на 5-7 річну перспективу. У процесі розробки стратегії найважливішим є залучення до цього процесу мешканців громади, вважає перший заступник голови облдержадміністрації Тарас Висоцький.

– Тут важливо правильно скоординувати процес розробки стратегії, – наголошує він. – Черкаська агенція регіонального розвитку забезпечує процес стратегічного планування розвитку громад шляхом координації, проведення заходів у громадах, надання консультацій з питань місцевого економічного розвитку. Наразі вона супроводжує розробку стратегій розвитку та планів реалізації в 4-х ОТГ. Зокрема Соколівської (Жашківський район), Єрківської (Катеринопільський район), Червонослобідської (Черкаський район) та Хлистунівської (Городищенський район) ОТГ. Таку послугу громадам надають на платній основі. Наразі АРР веде переговори ще з декількома громадами.

Важливим напрямком діяльності Агенції є як розробка проектів розвитку, так і навчання з написання проектів представниками громад. Йдеться про методологію організації, планування й координацію використання людських і фінансових ресурсів. Агенція реалізовує цей напрям у різних формах: організація різноманітних тренінгів, розробка презентації в межах курсів для підприємців-початківців, публікація блогів для сприяння розвитку підприємницької діяльності в області, підготовка та подання концепції проектів тощо. Зокрема, днями провели два одноденні тренінги з написання екопроектів, організований партнерами Агенції для понад 50-ти представників ОТГ та сільських/селищних громад області.

За діяльністю Агенції можна спостерігати, вподобавши її сторінку на Facebook за цим посиланням:www.facebook.com/rda.ck.ua.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь