Ліквідація екологічного лиха в селі Сушківка – під контролем районної влади

Дата: 27.04.2018 15:37
Кількість переглядів: 1493

26 квітня в кабінеті голови Уманської районної державної адміністрації відбулося засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Обговоренню підлягало екологічне лихо, що сталося в селі Сушківка Уманського району у зв’язку з викидом відходів з очисних мереж КП «Уманьводоканалу».

Серед присутніх – начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники громади с. Сушківка, санітарно-медичні, рятувальні служби району.

Фото без описуЯк пояснили представники «Уманьводоканалу», 18 квітня в територіальних межах села Собківка на напірному колекторі сталася аварія, в результаті чого було прийнято рішення здійснити аварійний скид відходів у ставок. Директор комунального підприємства Юрій Токарев запевнив, що аварію ліквідували за добу. Але за цей час у ставок  встигли потрапити 10-12 тисяч кубів каналізаційних відходів. Став не витримав навантаження і відходи потекли у водойму села Сушківка.

За даними лабораторії «Уманьводоканалу», хіміко-бактеріологічні показники води начебто знаходяться в межах норми. Але люди повідомляють про масову загибель риби в обох селах одразу. Про інше заявив і лікар відокремленого підрозділу ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби» Василь Заєць. За його словами, ще всі лабораторні аналізи не готові, але за показниками запаху та кислотності перевищення норми – вп’ятеро.

Усе це впливає на жителів села Сушківка, які відчувають запах каналізаційних відходів від водойми. У людей уже з’явилися проблеми зі здоров’ям. Окрім того, гостро постало питання споживання питної води в цьому населеному пункті.

Голова райдержадміністрації Євгеній Данченко закликав усіх присутніх скоординувати зусилля, аби не допустити впливу на людське здоров'я та навколишнє середовище.

Тож за рекомендацією начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Уманського міськрайонного управління Головного управління Держпромспоживслужби в Черкаській області Лариси Качанової та за результатами обговорення комісія ТЕБ НС прийняла рішення:

- Сушківській сільській раді забезпечити привозною питною водою жителів села, заклади соціальної сфери;

- здійснити перевірку якості води третьою незалежною лабораторією;

- звернутися в екологічну службу з метою встановлення рівня шкідливості викидів, за результатами чого зобов’язати КП «Уманьводоканал» вжити заходів для знезараження забруднених водойм.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь