На Уманщині працювала літня школа бібліотекарів

Дата: 21.06.2018 15:42
Кількість переглядів: 754

З метою удосконалення діяльності публічних бібліотек області в умовах децентралізації та функціонування закладів в мережі об’єднаних територіальних громад 19 – 20 червня на базі Уманської районної центральної бібліотеки (директор Кравчук Л.М.) відбувся дводенний обласний професійний тренінг «Літня школа бібліотекарів» з бібліотекарями районної та сільської ланки Уманського, Христинівського, Монастирищенського, Жашківського та Чорнобаївського районів. Узяли участь в роботі й бібліотекарі новоствореної Паланської ОТГ.

Фото без опису

Перший день даного заходу було присвячено обміну досвідом з розвитку та популяризації туризму в Уманському краї. Ознайомлення з перлинами туризму нашого району розпочалося під час перегляду фотовиставки «Перлини Уманського краю» та презентації бібліопроекту «Уманщина туристична» в читальній залі районної бібліотеки (директор Кравчук Л.М. та редактор І категорії Мазурець А.О).

Велике захоплення та незабутнє враження залишила екскурсійна подорож туристичними маршрутами Уманщини. Учасники зустрічі відвідали об’єкт зеленого туризму – садибу «Гостинна хата» Ірини Утяніної в с. Полянецьке.

Господиня провела майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки з природніх матеріалів у стилізованій під старовину колибі. За українською традицією гостей пригощали традиційними стравами та напоями, приготовленими за старовинними рецептами. Перебування в садибі відбувалося під супровід українських пісень, які виконувала майстриня спільно з працівниками районного центру культури і дозвілля. На згадку всі присутні отримали від господині медовий пряник-оберіг.

Наступний день учасники «Літньої школи бібліотекарів» провели в Родниківській сільській бібліотеці – філії (завідувачка Ольга Велетнюк). Приємне враження справила ця книгозбірня, осучаснена за кошти місцевого бюджету (сільський голова Яремчук Р.А.).

Завідувачка навчального методичного відділу обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка Вітавська Н.Д. надала фахові консультації  щодо трансформації мережі публічних бібліотек Черкащини у процесі реформування місцевого самоврядування та бачення діяльності бібліотек в нових умовах. Про інновації, що зацікавлять владу, громаду говорила головний бібліотекар ОУНБ імені Тараса Шевченка Горда Т.В.

Досвідом діяльності бібліотек Жашківщини в умовах децентралізації та створення ОТГ поділилася директор Жашківської ЦБС Марчук В.І. Свої основні вектори розвитку та трансформації сучасних сільських бібліотек презентували працівники Монастирищанської та Христинівської РЦБС.

Члени делегацій були щиро вдячні господарям і організаторам зустрічі та висловили побажання про необхідність організації подібних заходів у майбутньому.

За інформацією Уманської РЦБ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь