На комісії районної ради розглянуто ряд важливих питань

Дата: 21.03.2018 15:45
Кількість переглядів: 850

20 березня відбулося засідання постійної комісії Уманської районної ради з питань освіти, культури, спорту,  охорони здоров’я, соціального захисту населення та засобів масової інформації. У ній взяли участь голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Фото без опису

На порядок денний було винесено одинадцять питань. Першому з них – про створення опорних навчальних закладів та їх філій –  було приділено найбільше часу. Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар запропонував прийняти положення про конкурс, за яким можна буде створювати опорні навчальні заклади. Він пояснив, що ці заклади зосередять у собі потужну матеріально-технічну базу, яка забезпечить повноту та якість знань, необхідних для сучасних дітей. Директори та навіть вчителі до цих шкіл обиратимуться також на конкурсній основі.

Запропонований варіант відділу освіти, молоді та спорту – перетворити у 2018 році на опорні навчальні заклади сіл Бабанка, Ладижинка та Дмитрушки. Директори цих шкіл також були присутні на засіданні, вони представили комісії переваги своїх закладів.

Після активного обговорення питання щодо підвозу учнів та забезпеченості шкільними автобусами, було ухвалено рішення комісії щодо підготовки проекту порядку проведення «Районного конкурсу на кращий проект опорної школи» для подальшого розгляду на сесії.

Друге питання засідання також стосувалося реорганізації, а саме Комунального закладу «Уманський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради у комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги Уманської районної ради». Ця необхідність виникла у зв’язку з проведенням реформи сімейної медицини, і дозволить сімейним лікарям заключати угоди на обслуговування пацієнтів.

Розглянули члени комісії і питання «Про районну програму підтримки діяльності КЗ редакція радіомовлення  «Голос громади» на 2018-2020 роки». Нагадаємо, в Уманському районі створено редакцію ФМ-радіо. Ліцензія на мовлення уже є, залишається виконати налагоджувальні роботи.

Також на засіданні були розглянуті питання:

- Про стан виконання районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки в 2017 році;  

- Про виконання програми соціально-економічного розвитку району за 2017 рік;

- Про затвердження районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки в новій редакції;

- Про затвердження районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки)  учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців – добровольців на 2018-2022 роки в новій редакції;

- Про програму зайнятості населення Уманського району на 2018-2020 роки;

- Про внесення змін до районної програми висвітлення діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування на телебаченні та у друкованих засобах масової інформації на 2016-2020 роки;

- Про внесення змін до районної програми відзначення пам’ятних дат, ювілеїв та інших заходів на 2016-2020 роки.

З усіх питань порядку денного були прийняті позитивні рішення.

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь