Школярі району вшанували подвиг визволителів

Дата: 10.05.2019 15:47
Кількість переглядів: 765

Фото без описуМинають роки. Відлітають у вічність. Але є такі дні, які ніколи не будуть стерті із пам’яті нашого народу. Це 8 та 9 травня 1945 року – День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Війна. За цим коротким і страшним словом – згарища, запеклі бої, зруйновані міста і села, сльози матерів і дітей. До нас війна прийшла раннім світанком 22 червня 1941 року. І тільки ворог ступив на нашу землю, мільйони піднялись, щоб дати йому відсіч. І кожен вірив у світлу перемогу.

8 травня в Юрківському НВК було проведено тематичну лінійку до Дня пам’яті та примирення. Учням розповіли про суть відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, повели історичними віхами тих непростих років. Школярі підготували тематичні вірші та виконали пісню «Маки червоні».

Фото без опису

Фото без описуВ Дубівському навчально-виховному комплексі 8 травня також було проведено урочисту лінійку, приурочену Дню пам'яті та примирення, яка завершилася патріотичним флешмобом.

Водночас, проведено уроки мужності у 8-11 класах на тему миру та перемоги над нацизмом у Європі. У шкільній бібліотеці організовано тематичну виставку літератури.

В Косенівському НВК проведено акцію «1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо». Учні 1-2 класів (класні керівники Хуторянська О. М., Горбань Н. П.) відвідали музей Пам’яті села.

 

8 травня учні Косенівського НВК долучилися до загальносільського мітингу біля Обеліска Слави, де були учасники бойових дій на сході України, жителі та гості села.

Фото без описуПеред  учасниками мітингу виступив сільський голова Дементьєв О,В., привітання зі святом пролунали від молодого покоління косенівців, дев’ятикласники Бучак Каріна та Лесько Святослав назвали імена жителів села, полеглих на фронтах Другої світової війни. Гірлянду до могили невідомим солдатам  поклали  учасники АТО. Школярі поклали вінки до стели К. Дерев’янка, В. Звездогляда,  Я. Тарутіна та Я. Яровенка. 

Загалом у всіх закладах освіти району пройшли навчально-виховні заходи, приурочені Дню пам’яті та примирення та Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь