Державна підтримка розвитку фермерських господарству 2018 році по Постанові Кабінету Міністрів України № 106 від 7 лютого 2018( із змінами)

Дата: 23.11.2018 15:53
Кількість переглядів: 1579

До уваги фермерських господарств!

Постановою КМУ від 24.10.2018 р. № 911 внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого постановою КМУ від 07.02.2018 р. № 106.

Розширено коло фермерських господарств, які мають право на державну підтримку.

Відтепер на неї можуть розраховувати фермерські господарства, у яких чистий дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік становить до 20 000 000 грн (раніше було 15 000 000 грн).

При цьому площа землі сільськогосподарського призначення, що має перебувати у власності чи користуванні - необмежена (раніше було до 500 га).

Фермерські господарства, протягом перших трьох років після створення (реєстрації в ЄДР) можуть отримати бюджетну субсидію на одиницю оброблюваних угідь (1 га). Субсидія надаватиметься один раз на рік виключно для провадження сільськогосподарської діяльності в розмірі 3 000 грн на 1 га, але не більше 60 000 грн (тобто за 20 га).

У 2018 році таку субсидію зможуть отримати Фермерські господарства зареєстровані в ЄДР після 1 січня 2016 року.

Фермерські господарства(крім новостворених) у 2018 році можуть отримати бюджетну субсидію у розмірі 5,5 прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня, в розрахунку на одного члена фермерського господарства (який станом на 1 січня 2018 року був і на період отримання бюджетної субсидії є членом фермерського господарства).

Для отримання субсидії фермерським господарствам необхідно подати до Черкаського відділення Укрдержфонду (у тому числі новоствореним) заявку та наступні  документи:

- копію статуту ФГ (для юридичної особи) або копію договору (декларації - у разі одноосібного ведення) про створення сімейного фермерського господарства;

 - відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності або користування земельною ділянкою (уточнюється, який саме документ підтверджує право володіння, користування земельною ділянкою);

- копію фінансового документа, що підтверджує наявність чистого доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік (для ФГ). Таким документом має бути форма № 2-м або форма № 2-мс;

копію фінансового звіту за останній квартал - для ФГ, які зареєстровані в поточному (2018) році (нововведення);

- довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи доходів і зборів, — у паперовому вигляді або сформовану в електронному вигляді в електронному кабінеті платника податків на офіційному веб-сайті ДФС.

За інформацією управління агропромислового розвитку Уманської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь