В Уманській ЦРЛ можуть виконувати малоінвазивні операції на суглобах

Дата: 26.07.2019 15:27
Кількість переглядів: 2421

Уманська центральна районна лікарня продовжує осучаснюватися, щоб надавати пацієнтам максимально якісні медичні послуги. Чергове поповнення – шейверна система, якою проводяться артроскопічні оперативні втручання.      

Офіційне вручення відбулося 26 липня за участі голови Уманської райдержадміністрації Євгенія Данченка, голови районної ради Оксани Супрунець, депутатів районної ради Володимира Мальченка, Сергія Войченка, Бориса Пахолюка, головного лікаря ЦРЛ Інни Добрянської, завідуючого травматологічним відділенням, депутата обласної ради Валентина Судакевича.

Фото без опису

Завідуючий травматологічним відділенням Валенти Судакевич розповів, що за  рік в ЦРЛ проводиться близько пів сотні операцій на суглобах. Із новим обладнанням вони стануть ще більш ефективними.

«Ми спочатку робимо невеличкий прокол у суглобі, у спеціальних точках, тоді туди заводимо камеру високої розподільчої здатності. І під контролем камери, за допомогою інструментарію проводимо таке втручання. Переваги – це скорочення терміну лікування, це можливість більш раннього відновлення працездатності і, звичайно, менший косметичний дефект, тому що ми виконуємо ці оперативні втручання через невеликий прокол, без розрізу», - зазначив Валентин Судакевич.

Кошти на апарат виділили з районного бюджету в сумі 250 тисяч гривень.

Голова РДА Євгеній Данченко зазначив, що охорона здоров'я – в пріоритеті роботи районної влади. Він подякував голові районної ради Оксані Супрунець і депутатам, адже в питаннях придбання обладнання для медицини району депутатський корпус завжди одностайний.

Приємною несподіванкою для всіх присутніх стала інформація від Валентина Судакевича про придбання в лікарню нової параформалінової камери для травматологічного відділення, що профінансував керівник ТОВ «Прометей» Володимир Мальченко.

Уманська центральна районна лікарня активно розвивається як у плані поповнення обладнання, так і ремонту приміщень. Тож присутні поспілкувалися про інші проекти розвитку. Так, головний лікар ЦРЛ Інна Добрянська повідомила, що наразі уже завершено капітальний ремонт даху над терапевтичним відділенням. А безпосередньо сьогодні – 26 липня – розпочинаються роботи над реконструкцією зовнішніх електромереж.

Очільник району Євгеній Данченко підсумував, що головний проект цього року – капітальний ремонт приміщення під ангіографічне відділення, він обійдеться у близько 16-17 млн грн.

 

Начальник відділу взаємодії з громадськістю апарату

Уманської РДА Людмила Бендовська



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь