Торгівля людьми - глобальна проблема людства

Дата: 02.08.2019 15:23
Кількість переглядів: 639

Фото без опису30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, що був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році. Торгівля людьми є однією із актуальних проблем сучасного світу і може статись з кожним незалежно від статі, віку, освіти чи соціального статусу людини.

Головним спеціалістом відділу правопросвітництва та надання БПД Уманського МЦ  Сіньковською Вікторією 1 серпня 2019 року проведено робочу зустріч з працівниками Уманського районного відділу освіти, молоді та спорту, під час якої розповідалося про причини та масштаби сучасної торгівлі людьми у світі.

Існує багато факторів, що сприяють поширенню даної проблеми, здебільшого це привабливість кращих умов життя в іншій країні, організована злочинність, насильство над жінками та дітьми, політична нестабільність, попит на послуги в сфері секс-індустрії і дешеву нелегальну робочу силу. Що стосується даних про масштаби торгівлі людьми, які наводять організації по всьому світі суттєво різняться і досягли глобальних масштабів.

Присутнім наголошено, що для уникнення трудової та сексуальної експлуатації, примусового жебрацтва чи втягнення у злочинну діяльність не потрібно надавати свій паспорт незнайомій особі та проінформовано, що в разі виникнення даного випадку за кордоном  звертатись по допомогу до посольств, консульських установ України, державних, міжнародних та громадських організацій, які надають допомогу мігрантам, місцевих правоохоронних органів  та організацій української діаспори.

Національна безкоштовна лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів — 0 800 505 501 та 527 (безкоштовні дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні).

 

За матеріалами Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь