На координаційній нараді райдержадміністрації розглянули ряд нагальних питань

Дата: 07.08.2019 17:15
Кількість переглядів: 970

6 серпня голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко провів чергову координаційну нарада за участю  керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників територіальних органів виконавчої влади, голів об’єднаних територіальних громад, сільських (селищних) голів, старост населених пунктів, представників силових структур.

Фото без опису

Насамперед, було розглянуто питання про виконання місцевих бюджетів Уманського району. Як доповів начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Івасюк, за 7 місяців 2019 року обсяг дохідної частини загального фонду місцевих бюджетів району по власних та закріплених доходах склав 58,3 млн грн, що становить 118,2 % до плану, понадпланових коштів надійшло 9 млн грн. Таким чином забезпечено виконання районного, селищного та 29 сільських бюджетів.

Для ще більш ефективного наповнення бюджету району необхідно працювати над декларацією доходів одноосібників, які самостійно обробляють землю – наголосив голова РДА Євгеній Данченко, - адже присутні факти прихованої оренди. В результаті, за даними Уманської об'єднаної податкової інспекції, бюджет недоотримав понад 2 млн грн. Зважаючи на це, Євгеній Михайлович запропонував допомогу сільським радам, у яких найбільше незадекларованої землі – до їх одноосібників необхідно виїхати з перевірками. Це, зокрема, села Антонівка, Посухівка та Текуча.

Чи не найбільш болюче питання наради – про стан пільгового перевезення, яке декілька років тому держава переклала на фінансування місцевих бюджетів. Незважаючи на те, що більшість районів відмовилися від пільгових перевезень, в Уманському районі пільгове перевезення все ж здійснюється за рахунок місцевих бюджетів. Як зазначив голова Уманської РДА Євгеній Данченко, три місяці 2019 року оплатив районний бюджет, інші місяці повинні були профінансувати сільські ради пропорційно до кількості своїх пільговиків. Але, як доповіла заступниця начальника управління праці та соціального захисту населення Тетяна Мельниченко, не всі сільські ради виконали свої зобов’язання. До постійних боржників (наголосила) відносяться села Іванівка, Черповоди та Юрківка.

Тож до всіх присутніх очільників територіальних громад вчергове зверталися із закликом дати пільговим категоріям можливість і далі їздити безоплатно.

Ще одне зобовязання, яке взяв на себе район, - це безкоштовне харчування учнів початкових класів та дітей пільгових категорій. В рамках відповідної районної програми повноцінним збалансованим харчуванням у січні-травні 2019 року охоплено 1628 учнів, з них 1082 дитини пільгових категорій – про це зазначив начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар. Він звернувся до сільських голів з проханням передбачити кошти на харчування дітей своїх сіл у повній мірі до кінця року.

Окрім того, на нараді будо розглянуто питання про забезпечення житлом дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, про координаційні напрямки роботи комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» з органами місцевого самоврядування, про обслуговування ліній електропередач, про підготовку та проведення призову на строкову військову службу на осінь 2019 року, про пропозиції щодо формування моделі адміністративно-територіального устрою базового та субрегіонального рівня Черкаської області та ряд інших актуальних питань.

 

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської РДА

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь