Село Скотареве – в п’ятірці лідерів конкурсу «Неймовірні села України 2019»

Дата: 14.08.2019 14:24
Кількість переглядів: 885

Мальовниче і самобутнє село Скотареве, Шполянської громади  бере участь у IV Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України 2019».

Перемога дасть можливість мешканцям громади облаштувати прибережну зону відпочинку навколо ставка у центрі села.  Наразі за результатами он-лайн голосування експертна рада конкурсу відібрала Скотареве  у п’ятірку найкращих, які проходять у III етап конкурсу — фінал.

Протягом серпня триватиме «Неймовірний сільський автопробіг». Журналісти видання AgroPortal.ua відвідають кожне з 5-ти сіл, аби переконатися в його неймовірності та допомогти підготуватися до захисту свого бізнес-проекту перед членами експертної ради у вересні.

Днями представники ЗМІ завітали до Скотаревого. Жителі села проявили всю свою гостинність і довели, що у невеличкому куточку Шполянщини проживають неймовірно працьовиті, патріотичні, креативні, веселі, добрі та неперевершені люди. Люди, які хочуть змінювати своє село, розвивати його територію та створювати комфорт для проживання та дозвілля всім жителям об’єднаної громади.

Так як село носить козацьку назву від засновника козака Скотаря, то відповідно й гостей зустрічали по-козацьки запашниv хлібом і сіллю.

Презентували  село гостям міський голова Сергій Кравченко та староста Андрій Запісецький. Керівники показали як змінюється населений пункт після об’єднання в ОТГ, та як розвивається інфраструктура.   На прикладі будівництва християнської церкви розповіли, що жителі самі вкладають у розквіт малої батьківщини свої сили — будь-яким способом — матеріальним, фінансовим чи працею.

Потому на місці майбутньої запланованої зони відпочинку представникам AgroPortal.ua представили свій проект  конкурсу «Неймовірні села України 2019».

Також гості отримали неймовірні позитивні враження, заряд щирої добродушної енергетики від дитячих майстер-класів, гончарства, танців, пісень і  викладених на мапах мрій жителів Скотаревого про своє село.

Надвечір на галявині біля сільського клубу куштували вареники, варили кашу,  проводили конкурси, і все це, як у справжньому українському селі, супроводжували запальними піснями й танцями. 

– Дякую кожному, хто віддав он-лайн голос за село нашої громади, – каже міський голова Сергій Кравченко, – це неймовірна підтримка! Завдячуючи жителям ОТГ ми на крок наблизилися до втілення мрії. Це також неймовірний доказ того, що громада дружня і саме в цьому  криється секрет її майбутнього успіху.   Ми  щиро  віримо і сподіваємось на перемогу. І ще додам, що всі села громади по-своєму неймовірні і самобутні! Нам є що показати і є чим пишатись.

За інформацією Шполянської міської громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь