Перший пакет президентських ініціатив щодо реінтеграції Донбасу має бути напрацьований до 2020 року – Руслан Рябошапка

Дата: 16.08.2019 11:32
Кількість переглядів: 389

Робоча група з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Комісії з питань правової реформи має напрацювати пріоритетні напрями розробки правових засад реінтеграції частини Донецької та Луганської областей і Автономної Республіки Крим, наголошує заступник керівника Офісу Президента України Руслан Рябошапка.

«Тимчасово окупована територія Донбасу та Криму – це не просто земля, яку нам потрібно повернути. Це українці, які на ній проживають, з якими нам потрібно налагодити спільне життя після наразі п’яти років розриву, 1,4 мільйона внутрішньо переміщених осіб, багато хто з яких, цілком імовірно, вирішить повернутися до своїх часто пошкоджених домівок, і ще багато проблем, пов’язаних з тимчасовою окупацією нашої землі», – написав він на своїй сторінці у соцмережі.

«Щоб уникнути хаосу, ми маємо врегулювати процеси повернення до нормального життя», – переконаний Руслан Рябошапка.

Для цього заступник керівника Офісу Глави держави разом з постійним представником Президента у АР Крим і головою робочої групи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Комісії з питань правової реформи Антоном Кориневичем, прокурором Автономної Республіки Крим Гюндузом Мамедовим обговорив пріоритетні напрями роботи цієї групи у розробці правових засад повернення частини тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей і Криму та Севастополя під контроль України.

«Серед основних ідей – необхідність розробки Стратегії реінтеграції окупованих територій  з планом дій, який би регулярно переглядався», – повідомив Руслан Рябошапка.

За його словами, з метою відновлення миру та нормального життя на окупованих територіях, усунення порушень прав наших громадян, притягнення до відповідальності за вчинені злочини, відшкодування збитків також буде підготовлено концепцію перехідного правосуддя, імплементовано норми та принципи міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права.

«Крім того, один з пріоритетів – нарешті ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду, підписаний майже 20 років тому», – додав він.

«Робоча група, яка, до речі, сформована переважно з представників громадських організацій, візьме до уваги міжнародну практику. На першому засіданні Комісії з питань правової реформи має бути представлено пріоритетні напрями діяльності групи, а до 2020 року – напрацьовано перший пакет ініціатив Глави держави», – резюмував заступник керівника Офісу Президента.

За інформацією  офіційного інтернет-представництва Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь